Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow S

S PDF
zaterdag 14 oktober 2006

Saija, Piet. Piet Saija voelde zich verlaten door zijn overleden vader. Hij raakte verslaafd aan drugs en gaf zich uit wanhoop helemaal aan de heroine over. Op een dag had hij een bijzondere ervaring. "Voor het eerst voelde ik een intense liefde, maar ik wist niet wat het was."

Samuel. In de gevangenis, verslaafd en stuurloos, bad Samuel tot elke god die hij kende. (Kort getuigenis).

Sauckel, Fritz. Fritz Sauckel was onder Hitler "Generalbevollmächtiger für den Arbeitseinsatz". Tijdens de naoorlogse Neurenbergse processen werd hij echter ter dood veroordeeld. De Amerikaanse legerpredikant Henry T. Gerecke vertelt hoe het de Nazi-leiders, onder wie Sauckel, verging.

Saulus van Tarsus, zie Paulus

Schep, Johan. Johan Schep woonde als zwerver en hippie in de woestijn.

Schie, Vincent van. Vincent van Schie hield zich bezig met ouija-bord en glaasje draaien en had contact met geesten. Hij zag dingen die anderen niet zagen, zelfs gebeurtenissen die later uitkwamen. Op een keer zag hij in een flits een bijzonder voorwerp tegen een bloemenkas op de kwekerij waar hij werkte. Deze ervaring kondigde een nieuwe weg aan. Keerpunt-medewerker Walter van der Wolf tekende Vincents verhaal op.

Schirach, Baldur von. Baldur von Schirach (1907-1974) was in Hitler-Duitsland de leider van de Hitler-jeugd (Hitler-Jugend). Tijdens de processen van Neurenberg werd aangetoond dat hij op de hoogte was van vervolging en uitroeiing van Joden. Hij werd veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De geestelijke verzorging van de Duitse oorlogsmisdadigers was onder andere opgedragen aan de Amerikaanse legerpredikant Henry T. Gerecke. Gerecke vertelt hoe het de Nazi-leiders, onder wie Von Schirach, verging.

Schrage, Cees. Cees Schrage was dierentemmer van orka's en andere dieren. Een verandering in zijn leven deed hem anders met dieren omgaan.

Sellier, Irene. Irene Seller verandert na haar vijftigste. Later krijgt ze longkanker en wordt wonderlijk genezen.

Sellier, Wim. Wim Sellier had een prachtig huis, drie auto's en heel veel geld.

Shadrach, een Zuid-Afrikaan, was in de greep van een duistere macht. Op een keer kreeg hij de opdracht om het hoofd van een Bijbelschool te vermoorden. Het loopt anders af. Dick, dat schoolhoofd, bericht over de bevrijding van Shadrach.

Sidorski, Bella. De ontvangst van en platenbijbel voor kinderen ontroerde de bejaarde Bella Sidorski (schuilnaam) diep. Ze had geleefd voor de idealen van het communisme, maar nu kwam een onvermoede omwenteling.

Sihasale, Thijs. Thijs Sihasale raakte in de wurgende greep van drugsverslaving. "Toen ik de bak indraaide, dacht ik, dit is een goede kans om af te kicken. Maar er was in de bajes al net zoveel dope te krijgen als daar buiten."

Singh, Radha. Radha Singh verloor op jonge leeftijd haar vader. Haar tienertijd was daardoor vol van eenzaamheid en depressie. Toen haar tante overleed, kwamen allerlei vragen op. "Ik bad tot God om de waarheid en vroeg hem mijn tante in de hemel toe te laten. Ik kreeg op dat moment geen antwoord, maar het volgde snel."

Slagtand, Stanley. Stanley Slagtand was een vechtersbaas.

Smit, Melcha en Peter. Melcha en Peter Smit uit Barneveld (Nederland) hadden niets met geloof. Melcha: 'Ik vond het hele geloof belachelijk! Maar nu ik Jezus heb leren kennen, weet ik dat het anders is. Het is het mooiste wat me ooit is overkomen.'

Snipes, Eddie. Eddie Snipes worstelde als christen jarenlang met pornoverslaving. "Het is moeilijk om de gevoelens en begeerten te beschrijven waarmee ik geworsteld heb, maar ik zal proberen iets te laten zien van de oorlog die in mij woedde." Trouwen bracht geen verandering. Hij vervreemdde van God, maar vond uiteindelijk bevrijding. "Ik ben geen charismatisch christen of een ervaringstyp. Deze hele ervaring was helemaal vreemd voor mij."

Suchet, David. Acteur David Suchet lag in een hotelbad en had opeens een sterke behoefte om de Bijbel te lezen.

 
Jeanette Scharrenburg: Verloren en gevonden PDF
vrijdag 03 oktober 2008
JeanetteJeanette Scharrenburg (schuilnaam) raakte door allerlei moeite en ellende aan het randje van de afgrond. Ze voelde zich diep ongelukkig en overwoog een einde aan haar leven te maken. "Mijn plan en afscheidsbrieven waren klaar, al mijn zaken waren in orde." Toen gebeurde er iets vreemds, waardoor Jeanette op haar knieën ging en heel hard tot God riep.
Lees meer...
 
Karin Schrijver: Jezus heelde mijn innerlijke wonden PDF
dinsdag 19 december 2006

ImageKarin Schrijver had innerlijke wonden waarvoor ze in 2006 heling vond op de jaarlijkse conferentie Opwekking in Biddinghuizen. "Voorheen leefde ik wel, maar het was eigenlijk niet "leven" te noemen. Ik ging, maar nu leef ik!"

Lees meer...
 
Bella Sidorski: Een geestelijke revolutie PDF
zaterdag 01 april 2006

De ontvangst van en platenbijbel voor kinderen ontroerde de bejaarde Bella Sidorski (schuilnaam) diep. Ze had geleefd voor de idealen van het communisme, maar nu kwam een onvermoede omwenteling.

Lees meer...
 
Hans Smit: van niets tot Christus PDF
zaterdag 13 januari 2007

Hans SmitJezus heeft gezegd: "Niemand die de hand aan de ploeg slaat en omziet naar hetgeen achter hem ligt, is geschikt voor het Koninkrijk van God." "Dit woord," zegt Hans Smit, "gaf de omkeer in mijn leven in mijn zoeken naar de zin en het doel ervan." Hans vertelt hoe hij bevrijd werd van roken, alcohol en occulte belasting.

Lees meer...
 
Sosro: de troost PDF
dinsdag 07 maart 2006

Jacqueline van Rutgers werkte als verpleegster in een ziekenhuis in Djokjakarta op Java in Nederlands Indie, het tegenwoordige Indonesië. Ze vertelt hoe het een jonge Javaanse vrouw verging die met tuberculose in het zendingsziekenhuis was opgenomen.

Lees meer...
 
Ronald Spoelma: Ik was een ordinaire drugscrimineel PDF
zaterdag 27 februari 2010

Ronald SpoelmaRonald Spoelma komt door omstandigheden in aanraking met drugs. Als zijn vader ernstig ziek wordt komt hij in contact met God. Nu spreekt hij over het kruis van Jezus Christus en bekering van zonde. “Ik vervul de hoogste taak die een mens ooit kan vervullen”.

Lees meer...
 
Jorge Stanga: de drugs gebruikten mij PDF
zondag 16 december 2007

Jorge StangaJorge Stanga (schuilnaam) kent heel goed het gevaar en de verleiding van drugs:
“Het lijkt zo mooi en ik moet eerlijk zeggen dat alles in het begin ook echt mooi is. Je kunt meer presteren, bent vrolijker, alles ziet er rooskleuriger uit.”
”Toen ik geld had, had ik ‘vrienden’ en toen mijn geld op was, waren ze verdwenen. Ik had niets meer. Geen werk, geen vrouw, geen leven!”

Lees meer...
 
Ingeborg Sterberg: De pijn van afwijzing begraven PDF
zaterdag 20 augustus 2011

Persoon wenst onbekend te blijven.Ingeborg Sterberg (schuilnaam) leefde met de pijn van afwijzing. "Ik was gewend te presteren en liefde en waardering te verdienen." Eindelijk kwam ze ertoe die innerlijke pijn 'in te leveren'. Toen "...werd ik van binnen verscheurd alsof ik een vriend had begraven... Het moment van volledige genezing was hemels. Het voelde alsof ik een dwangbuis, waarin ik ingesnoerd had gezeten, uitdeed."

Lees meer...
 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.