Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow J

J PDF Afdrukken
vrijdag 13 oktober 2006

Jacobs, Mary. Mary Jacobs bouwt een zware medicijnverslaving op die haar genezing echter in de weg staat en haar gevoelsleven onderdrukt. "Emoties slikte ik dood en zo verhardde ik van binnen zonder dit te beseffen. Op mijn werk was ik ook zonder emoties en daarom dachten zij daar dat ik prefect functioneerde als counselor en de situaties aldaar volkomen in de hand hield." God roept haar op te breken met haar verslavingsgedrag. Na het vrijwillig afkicken betreedt ze een onbekend land van gevoelens.

Jacobs, Ton. Na een actief kerkelijk leven keert Ton Jacobs de kerk de rug toe. Hij raakt mentaal in de put. Via een chatbox op internet komt hij in contact met 'Sunbeampje'.

Jonathan werd agressief en manipuleerde mensen. Op een keer wordt hij door een onzichtbare macht vreselijk benauwd. Op een andere keer raakt hij in een psychotische toestand en verwondt zichzelf. Jonathan vertelt hoe hij werd bevrijd van zijn negatieve gesteldheid. "Goed en slecht gaan gewoon niet samen. Ben je dicht bij God, dan ben je verzegeld met liefde!"

 
Tijl Janssens: Met vallen en opstaan PDF Afdrukken
zondag 10 november 2002

Tijl Janssens Tijl Janssens (schuilnaam) komt uit een moeilijke gezinssituatie en voelt haat en angst. Zijn ouders en hijzelf komen eruit. Er volgt echter een periode van terugval. Tijl drinkt, gebruikt drugs, dealt en belandt in de gevangenis. Eindelijk krabbelt hij er, met hulp van Boven, weer boven op.  "... een enorme rust en vrede die in en rondom mij was, geen enkele drugs kon daar tegenop." "... met vallen en opstaan blijf ik doorgaan..."

Lees meer...
 
Jochiena: Alles kwijt PDF Afdrukken
vrijdag 07 mei 2010

JochienaJochiena raakte haar baan, inkomen, vriend en woning kwijt. "Ik was erg depressief en wilde ik eigenlijk niet meer leven. Ik was erg teleurgesteld in veel mensen om mij heen en was daardoor erg eenzaam. Eigenlijk voelde ik mij ook in de steek gelaten door God." Met hulp van vrienden en God bouwde Jochiena een nieuw leven op.

Lees meer...
 
Johannes de Jong: Ik was hopeloos op zoek PDF Afdrukken
zaterdag 06 april 2002

ImageZijn moeder overlijdt wanneer Johannes de Jong (schuilnaam) een half jaar is. Met zijn stiefmoeder ontstaat een gespannen verhouding. Hij wordt eenzaam en zoekt manieren om geaccepteerd te worden en de innerlijke pijn te verzachten. Drugs, alcohol, losbandigheid en haat maken zijn leven kapot. Op een dag hoort hij een aangrijpend verhaal. Zo begint zijn innerlijke genezing en herstel van relaties. "Dagenlang kon ik zomaar spontaan van blijdschap en emotie in huilen uitbarsten."

Lees meer...
 
Franciscus Junius: moedig en zachtmoedig PDF Afdrukken
zaterdag 25 augustus 2007

Franciscus JuniusFrancois du Jon, later vooral bekend onder de Latijnse naam Franciscus Junius, werd in zijn jeugd volslagen atheist. Een gesprek met een eenvoudig man en de lezing van een eenvoudig maar verheven woord uit de Bijbel bracht hem terug tot het geloof. In de gevaarlijke 16e eeuw werd hij een (zacht)moedig en vredelievend geloofsman.

Lees meer...
 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.