Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow H

Corrie Hollander: hersendood en weer levend PDF Afdrukken
vrijdag 02 november 2007

Corrie HollanderCorrie Knikker-Hollander was hersendood. Haar kinderen en predikant namen in het ziekenhuis afscheid van haar. Haar zoon vertelt: "De predikant loopt naar mijn moeder toe, legt zijn hand op haar schouder en zegt uit goed fatsoen: 'Dag zuster, tot ziens'. Vervolgens slaat mijn moeder de ogen op en begint te praten!"

Lees meer...
 
H PDF Afdrukken
vrijdag 13 oktober 2006

Haneghem, Annick van Haneghem kreeg een nieuw hart via een harttransplantatie, met geestelijke gevolgen.

Hau, Shouk Yan. De Chinese studente Shouk Yan Hau had identiteitsproblemen. Een vriendin veranderde opvallend. "Ik was heel sceptisch, maar zij straalde echt iets van blijdschap uit, ze was echt veranderd." Later vind Shouk Yan innerlijke rust en leert ze zichelf te accepteren.

Hawkins, Mike. Mike Hawkins ontwikkelde zich tot homo. Hij verliet zijn homoseksuele levenswijze en leerde diepe lessen door AIDS. "Zij leerde mij hoe ik werkelijk moet leven."

Herman. Herman werd seksueel misbruikt door zijn leraar. Na van school gestuurd te zijn ontwikkelt hij zich tot drugsverslaafde en crimineel. In de Bijlmerbajes komt hij tot bezinning. "Moet je kijken wat je van je leven hebt gemaakt. Opgesloten tussen vier muren met alleen een kijkgaatje in een vlamrode deur. Waar ben je mee bezig?!"

Hill, David. David Hill, een spiritistisch medium, werd door een stem tegengehouden.

Hofman, Reinier. Reinier Hofman keek naar het TV-programma 'God verandert mensen', waarin mensen vertellen over een verandering in hun leven door Jezus Christus. "Ook ik gaf mijn leven in handen van Jezus, en ik ervaarde dezelfde opluchting, bevrijding en vrede waar zij over vertelden!"

Horshani. Een oude Jood vindt de Verwachting van Israel. Een keus op leeftijd met gevolgen.

Hovsepian, Takoosh. "Ik kón hen niet vergeven. Ik bad met mijn lippen: God, geef me de kracht om te vergeven, en voordat ik bad, zag ik in mijn verbeelding mezelf met modder naar hen gooien." Haat tegen haar vijanden heeft ze niet meer - Takoosh Hovsepian, de echtgenote van een in 1994 omgebrachte Iraanse predikant: „Ik heb op Gods school de les geleerd je vijanden lief te hebben.”

Huisman, Henny. "Ik sta er open voor, ik wil het wel weten. We gaan op zoek - naar God. En het wordt uitgezonden bij de EO. Maar ik ben gewoon Henny Huisman." Zo begon de bekende TV-presentator aan de serie "Henny zoekt God" die in 2003 op de tv werd uitgezonden. Voor de man van publiekstrekkers als de Mini-Playbackshow, De Soundmixshow, De Surpriseshow en De Postcode Loterij was de serie meer dan een leuk verhaal. De titel van de serie "Henny zoekt God" had volgens hem kunnen luiden: "God was op zoek naar Henny".

 
Nellie van Haarlem: door een visioen teruggebracht PDF Afdrukken
vrijdag 02 november 2007

Nellie van HaarlemNellie van Haarlem raakt God kwijt in haar jeugd. De Heer Jezus voert haar echter door een visioen terug. Nellie: "Ik had innerlijke genezing nodig."

Lees meer...
 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.