Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow D

D
D PDF Afdrukken
vrijdag 13 oktober 2006

Dae-jung, Kim. Kim Dae-jung was president van Zuid-Korea van 1998-2003. Wegens zijn inspanningen voor vrede en democratie kreeg hij in 2000 de Nobelprijs voor de vrede. Bij die gelegenheid gaf hij een opmerkelijk getuigenis over een goddelijk ingrijpen tijdens zijn ontvoering.

Denderen, Klaas van. Klaas van Denderen raakt verslaafd aan drugs en wordt opgevangen in een christelijk hulpverleningscentrum in Friesland. Een meisje daar bidt een gebed en Klaas zegt het na om haar een plezier te doen. "Ik voelde er niks bij en er gebeurde ook niks. Later ging ik beseffen dat dat eenvoudige gebed van dat meisje het begin is geweest van de ommekeer in mijn leven. Ik nam God toen niet serieus, maar God nam mij wel serieus."

Depuydt, Dominique. Dominique Depuydt was een veelbelovende jonge draver, toen hij bij het verlaten van een koerspiste zwaar gewond raakte. Paardrijden was onmogelijk geworden. Ondanks zijn beperkingen getuigt Dominique  van een Grote Vriend die hij ontdekt heeft. "Hij draagt ons in zéér moeilijke momenten en Hij is er altijd als je om Hem roept."

Dijk, René van. René van Dijk hoorde via zijn 27MC zendbakkie iemand over Jezus praten. "Ik dacht dat hij niet helemaal lekker was." Later wordt René in zijn hart geraakt door een 'Jezus'-film van regisseur Franco Zefferelli.

Dixon, Jim. De hand van Jim Dixon raakte verminkt bij de redding van een kind. Zijn hand, het commentaar van het kind en de handen van een andere man brachten een ommekeer in zijn leven.

Dost, Jant. Jan Dost was door pesterijen angstig geworden voor mensen. Hij voelde zich aangetrokken tot extreme hardrock, horrorfilms en duisternis. Een vreselijke nachtmerrie brengt hem tot nadenken: Waar ben ik mee bezig?! Dan roept hij God aan: 'God, als U er bent, ik ben zo vreselijk angstig, ik voel mij zo vreselijk vies van binnen. Help mij en bevrijd mij van deze angsten. Ik ben dit leven zo zat.'

 
Egbert Dessé: Lading van Liefde PDF Afdrukken
zondag 15 maart 2015
Egbert DesséEgbert Dessé (schuilnaam) zat vast aan verslavingen, leugens en bedrog. Daarachter ging een gemis van liefde schuil. Op een keer bezoekt hij een kerkdienst en voelt er een geweldige liefde. Hij gaat echter door met zijn leven. Later komt hij opnieuw in de kerk en beseft dat hij een keuze moet maken...
Lees meer...
 
Jaap Dieleman: Ik zag geen andere uitweg dan heroïne PDF Afdrukken
woensdag 01 maart 2000

Jaap DielemanJaap Dieleman: ".. ik wist heel goed dat heroine mijn probleem niet kon oplossen, maar ik zag geen andere uitweg." 

Lees meer...
 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.