Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow Huib Cornelisse: na 30 jaar verslaving bevrijd van alcohol

Huib Cornelisse: na 30 jaar verslaving bevrijd van alcohol PDF Afdrukken
maandag 14 oktober 2002

ImageHuib Cornelisse was 30 jaar in de macht van alcohol. Toen vond hij bevrijding. Een stem sprak door zijn mond tot de kastelein: "Het is genoeg. Ik stop ermee."

Zo'n 30 jaar ben ik verslaafd geweest aan alcohol, een verslaving die geleidelijk ontstaan is, zonder dat ik het door had. Ik heb een christelijke opvoeding gehad, maar op mijn 12e begon ik met vrienden flessen bier te stelen. Zo begon het: stelen en drinken.

ImageVan huis uit had ik dat helemaal niet geleerd. Mijn vader was destijds voorzitter van de geheelonthoudersvereniging. Voor mijn besef heb ik een heel goede jeugd gehad, daar lag het niet aan. Maar ik wilde gewoon doen wat God voor ons verboden had. Dat was op dat moment toch veel leuker. Ik wist niet dat dit mij tot een val zou brengen.

Ik dwaalde steeds verder af. Op mij 21e ging ik het huis uit en trouwde. Ik ging minder drinken dankzij de sociale controle. Maar omdat ik meer ging werken, verdiende ik meer en gaf ik meer geld uit aan drinkpartijen.

Jaren later kreeg ik een baan met wisselende diensten. Ik had meer vrij overdag en die tijd gebruikte ik om wat bij te verdienen. Het geld zette ik om in alcohol. Mijn gezinsleven ontwrichtte en er kwamen strubbelingen. Dit heeft zo'n 18 jaar geduurd.
Een scheiding was onvermijdelijk. Ik dacht alleen maar aan mijzelf en helemaal niet aan God of aan mijn vrouw en kinderen. De alcohol had mij in zijn macht. Er braken tijden aan van depressie die ik met alcohol bluste. In een roes deed ik verkeerde uitspraken en dingen. Heel wat keren heb ik in het zieken huis gelegen, tot twee keer toe op een afkickafdeling voor alcohol. Er is in die jaren heel wat mis gegaan.

In de zomer van 1988 liep ik op een braderie en zag daar iemand met kalligrafie een tekst schrijven die mij zo aangreep dat ik koud van binnen werd maar het was het begin van een omkering in mijn leven. Hij schreef het gedicht "De voetstappen aan het strand", dat velen kennen:

Image

Op 26 november 1988 kwam God mij halen in het café. Ik stond aan de bar en een stem sprak door mij en ik zei tegen de kastelein: Het is genoeg, ik stop er mee. En vanaf dat moment heb ik niet meer gedronken. God heeft mij van de alcohol bevrijd.

Ik leef nu zonder angst en vrees. God heeft mij wel gedaan. Ik ben weer gehuwd en wandel samen met God aan mijn zijde en laat hem niet meer los. Want wij laten God los en Hij niet ons.

ImageIn 1997 ben ik samen met mijn vrouw textiel gaan bedrukken: van alles wat maar te drukken viel, maar ook daar kwam ik God tegen. "Weg met de rommel en mijn Naam zal verheerlijkt worden." Ik druk nu geselecteerde textiel en Christelijke prints (www.christian-tshirts.nl). Want het is toch God, en niet Nike, Kappa of Adidas die de eer toekomt.

Tot christenen zeg ik: Laat uw geloof zien zonder te praten

Ik wens u Gods rijke zegen toe.

Huib Cornelisse, 2002

Naar aanleiding van dit verhaal kunt u een e-mail sturen aan Huib Cornelisse.

(c) Keerpunt 2002.

 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.