Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow C

C
C PDF Afdrukken
vrijdag 13 oktober 2006
HTML Source EditorWord wrap

Chang, Michael. Michael Chang, een bekende Amerikaanse tennisspeler, had als 15-jarige veel vragen. "Op een avond had ik niets anders te doen, daarom besloot ik mijn Bijbel eens te pakken en te onderzoeken wat de Bijbel te zeggen had voor mij".

Chilufya, Andrew. Andrew Chilufya uit Zambia was aan de buitenkant een goed mens. Van binnen echter was het anders gesteld. Zijn leven was leeg. Twee medestudenten nodigen hem uit voor een bijeenkomst. "In mijn hart nam ik mij voor om halverwege de preek weg te gaan en mij te voegen bij mijn vrienden die op dat ogenblik naar de film zouden kijken. Ik vertelde mijn vrienden van mijn plan en we lachten van plezier."

Colson, Charles. Charles Colson werd als rechter de 'beul van het Witte Huis' genoemd.

Corbach, Boudewijn. Wanneer hij groot genoeg is om z'n ouders aan te kunnen, kiest Boudewijn Corbach een eigen weg, los van zijn kerkelijke achtergrond. In Groningen (Nederland) ervaart hij de donkere kant van het uitgaansleven, verbroken relaties en joints. Een paniekaanval en een opmerking van zijn moeder luiden een ommekeer in. 'Er is gebeurde iets diep van binnen.'

Corine. Corine maakte moeilijke dingen mee in haar jeugd, huwelijk en samenwonen. Straffen, spanningen, bedreiging. Een kerkdienst is het begin van een ommekeer.

 
Ergun Caner PDF Afdrukken
vrijdag 25 juli 2008

Ergun CanerErgun Caner is van Turks-islamitische afkomst. In een Engelstalige video (met Arabische ondertiteling) van drie delen vertelt Ergun hoe hij tot geloof in Jezus Christus kwam en gaat hij in op verschillen tussen het christelijk geloof en de Islam.

Lees meer...
 
Coenraad Cleijn: op zoek naar God PDF Afdrukken
vrijdag 25 november 2011

Image Coenraad Cleijn (schuilnaam) ging op zoek naar God. 'Op een keer stond ik voor een rood stoplicht. Daar riep ik het uit naar God. Ik weet de woorden nog precies: "God, als U echt bestaat dan heb ik U nu nodig."

Lees meer...
 
Jan Pieter Chambon: Gratie en leven van Godswege PDF Afdrukken
zaterdag 11 oktober 2008
ImageIn de gevangenis kon je terechtkomen om een misdaad, maar in het 16e-eeuwse Frankrijk ook om je levensovertuiging. Jan Pieter Chambon was een moordenaar en dief, Petrus Bergier een vervolgde christen. Bergier wees hem op de liefde van God, die "geen lust heeft in de dood van de goddeloze, maar hierin dat hij zich bekeert van zijn weg en leeft".
Lees meer...
 
Huib Cornelisse: na 30 jaar verslaving bevrijd van alcohol PDF Afdrukken
maandag 14 oktober 2002

ImageHuib Cornelisse was 30 jaar in de macht van alcohol. Toen vond hij bevrijding. Een stem sprak door zijn mond tot de kastelein: "Het is genoeg. Ik stop ermee."

Lees meer...
 
Stijn Cortland: 'Veel zaken moeten belijden' PDF Afdrukken
zaterdag 17 juli 2010
ImageHet gezin Cortland bestaat uit Stijn, zijn vrouw Lieke, drie dochters en twee zonen waarvan de oudste bijna vier jaar geleden is overleden. Zijn overlijden heeft gezorgd voor een grote ommekeer binnen het gezin. Stijn Cortland (schuilnaam) vertelt.
Lees meer...
 
Casper Cretz: Mijn schilderijen kwamen letterlijk tot leven PDF Afdrukken
maandag 21 juli 2014

Persoon wenst onbekend te blijvenStemmen, dromen, vreemde verschijnselen, drugs, jeugdinternaat, dwangmatig schilderen. Casper Cretz (schuilnaam) beleefde het allemaal. Gelukkig veranderde hij. "De nachtmerries bleven weg ... ik schrok niet meer van ieder geluid. De stilte was niet meer angstaanjagend, maar vredig."

Lees meer...
 
Fanny Crosby: de blinde zangvogel PDF Afdrukken
zondag 03 augustus 2008
ImageFanny Crosby werd na een keerpunt in haar leven één van de productiefste liedschrijvers in de geschiedenis. Ze schreef meer dan 8000 geestelijke liederen en was in haar tijd een van de bekendste vrouwen in de Verenigde Staten.
Lees meer...
 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.