Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow B

B
B PDF Afdrukken
vrijdag 13 oktober 2006

Bach, Thomas Johannes. Thomas Johannes Bach blafte een straatevangelist af. 'Ik kan mijn eigen boontjes wel doppen.'

Barratt, Joanna. "Ik was nogal dik en had een beeld in mijn hoofd gevormd hoe ik er uit zou moeten zien om perfect te zijn. Via de t.v. en de bladen zag ik mooie, magere modellen. Zo slank wilde ik ook zijn." Joanna vertelt over haar vermageringszucht (anorexia nervosa). En hoe ze er van af kwam.

Barratt, Maurice. Maurice Barrat, turner, prestatiegericht, worstelend met persoonlijk kwaad.

Basset, Brendan. "Toen ik voor de eerste keer mijn eerste muntje in die eerste gokautomaat deed, was dat het begin van een lange reis die eindigde in een nachtmerrie," vertelt Brendan Basset. Hij leeft in een schijnwereld, onder twee namen. Tevergeefs probeert hij zijn leven te beteren. "Het gekke was dat ik in die tijd mezelf steeds vaker de vraag begon te stellen of er een God zou zijn."

Beerens, Wil. Wil Beerens had huwelijksproblemen en levensvragen. Zijn zoektocht, die onder andere voert langs house party's, neuro-linguistisch programmeren en hypnotherapie, wordt uiteindelijk een ontdekkingsreis.

Bent, Lovel. Bent Lovel werd genezen van een spraakgebrek

Bernall, Cassie. Cassie Bernall was een heel moeilijke tiener. In 1997 kwam echter een ommekeer. Twee jaar later werd ze op school doodgeschoten toen ze 'ja' antwoordde op de vraag ze in God geloofde.

Blajos, Art. Art Blajos was lid van een buurtbende, werd lid van de maffia en zat 17 jaar in de gevangenis

Blizard, Paul. ‘Zij wilden dat onze baby zou sterven’. Het relaas van gewezen Jehova's Getuige Paul Blizard uit de Verenigde Staten.

Bos, Hugo. Hugo Bos komt uit een beschermd christelijk gezin. In zijn studententijd raakt hij in diepe twijfel. "Ik was de grip op mijn leven kwijt en voelde me gevangen. Ik raakte depressief, stopte met studeren, was onmogelijk vermoeid en wilde dood." In de New Age-wereld voelt hij zich begrepen, maar hij vindt daar geen vrede.

Brashuis, Bally. Bally Brashuis worstelde met de Duisternis

Bruine, Ad de. Ad de Bruine kwam door het verlies van zijn stembanden in een andere levensfase. "De praatjes over koetjes en kalfjes duren vaak niet zo lang. In een gesprek gaat het gauw ergens over. We komen eerder to the point. Als ik op ziekenhuisbezoek ga, als ik bij mensen kom die wachten op een uitslag van het ziekenhuis, dan kan ik aanvoelen hoe dat is... Aan de ene kant is een wereld dicht gegaan, maar ik ervaar dat er een nieuwe wereld is opengegaan." "We zaten er niet op te wachten en hebben er niet om gevraagd. Voor ons was en is het geloof in God een stabiliserende factor in onze verwerking."

Bukkems, Gerry. Gerry Bukkems kreeg te horen dat de dokters niets meer voor haar konden doen. Zij besloot God te zoeken.

Burnett, Bill. "In de praktijk was ik atheist," oordeelde de Anglicaanse bisschop Bill Burnett nadat God zich aan hem had geopenbaard.

 
Melvin Bakker: HIJ klopte aan mijn deur. PDF Afdrukken
zaterdag 01 april 2006

ImageMelvin Bakker verdiende veel geld met hennepteelt en leefde erop los. Op een dag wordt er op zijn deur geklopt terwijl niemand te zien is. Diezelfde dag ontmoet hij een christen die hem over Jezus vertelt. Wonderlijke gebeurtenissen brengen Melvin met berouw op de knieen. "Mijn henneptuinen heb ik weggedaan. Ik ben ouderwets gelukkig."

Lees meer...
 
Jannus van de Berg: vaderliefde gevonden PDF Afdrukken
vrijdag 10 augustus 2007

ImageJannus van de Berg (schuilnaam) raakte muurvast. Hij loog en stal. Hij ruziede met vrouw en kinderen. Hij wilde wel veranderen. "Ik bad veel, maar ik dacht: het helpt mij toch niets. Daardoor werd ik alsmaar neerslachtig en moedeloos. En ging ik gewoon door met mijn zondige leven." Eindelijk vond hij vergeving en de vaderliefde die hij vroeger gemist had.  

Lees meer...
 
Aalken van den Berg: Ik had een kind gedood PDF Afdrukken
vrijdag 17 oktober 2008

ImageAalken van den Berg (schuilnaam) raakte ongewild zwanger. "Philip reageerde precies zoals ik had verwacht: hij wilde geen kind. Abortus! Een andere gedachte kwam niet eens bij hem op. Ik was vertwijfeld. Wat moest ik doen? Abortus was toch zonde?"

Lees meer...
 
Jeske Bloem: Er moet meer zijn PDF Afdrukken
dinsdag 30 november 1999
Jeske BloemJeske Bloem (schuilnaam) had jarenlang het gevoel dat er 'meer moet zijn'. Lees over haar zoektocht en over de ellende die ze doormaakte. Nu brengt ze kleur in het leven door te schilderen.
Lees meer...
 
Hamid Boum├ędienne: Opnieuw bij Gods mensen PDF Afdrukken
zondag 25 mei 2008
ImageHamid Boumédienne (schuilnaam) had zich onder druk van zijn islamitische omgeving van het christelijk geloof afgewend. Een bomaanslag op de kerk waarin hij eerder actief was maakt geen slachtoffers, maar raakt wel zijn hart. 
Lees meer...
 
Romy Brink: Niemand wist van mijn anorexia PDF Afdrukken
zondag 11 november 2001

ImageToen Romy Brink (schuilnaam) als nakomertje werd geboren, was iedereen blij behalve haar moeder. Als er iemand jarig was, maakte iedereen feest, behalve Romy's moeder. Zij was haast permanent in een depressieve toestand, met slechts aandacht voor zichzelf. Toen Romy als vierjarig kind haar bordje niet leeg at, viel haar moeder dat dan ook niet op. Anorexia. En niemand wist het.

Lees meer...
 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.