Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow A

A
A PDF
vrijdag 13 oktober 2006

Anoniem 2. Een Amerikaanse soldaat stelde haar een vraag die ze niet kon beantwoorden..

Anoniem 3. Een jonge vrouw kwam ertoe Satan te aanbidden. "In maart bleek uit mijn horoscoop dat ik op 26 juli me van het leven moest beroven."

Anoniem 4. Een vrijwilliger van Vluchtelingen Werk raadde een ontredderde moslim aan, om het bij Isa (Jezus) te zoeken. Na een wonderlijke droom verklaart de vluchteling dat hij beter is.

Anoniem 5. "Wat voor liefde is er in de Bijbel en het Christendom?" vroeg een man in Afghanistan zich af. Na het vinden van die liefde: "Al het gevecht, het geruzie, het slaan verdwenen."

Anoniem 6. Een corrupte voorzitter van een plaatselijke communistische partij in China wordt getroffen door de blik van een jonge vrouw die hij had laten arresteren en fusilleren. "Wat een afschuwelijke wereld! dacht ik. Ik voelde me verachtelijk, een gangster. Was dit alles in het leven? Was er geen betere weg?"

Augustinus, Aurelius. Aurelius Augustinus uit Noord-Afrika worstelt in zijn leven met hoogmoed, ambitie, seksuele begeerte en levensvragen. Een voorval in een tuin in Milaan brengt een ommekeer in zijn leven. "Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U."

Azam. Ze was gevlucht uit Iran. Het verdriet over haar vlucht leek ze niet te boven te komen. Terwijl ze in het asielzoekserscentrum verbleef, werd ze depressief. Ze had een hekel aan mensen en huilde elke dag bittere tranen. Om haar ellende te vergeten, slikte ze twintig tabletten paracetamol per dag.

 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.