Je bent hier:  Home arrow Mensen

Mensen
Hieronder vindt u in een alfabetisch overzicht van de personen wier verhaal of getuigenis is opgenomen. Hùn verhaal kan ú misschien helpen.


A PDF
A
vrijdag 13 oktober 2006

Anoniem 2. Een Amerikaanse soldaat stelde haar een vraag die ze niet kon beantwoorden..

Anoniem 3. Een jonge vrouw kwam ertoe Satan te aanbidden. "In maart bleek uit mijn horoscoop dat ik op 26 juli me van het leven moest beroven."

Anoniem 4. Een vrijwilliger van Vluchtelingen Werk raadde een ontredderde moslim aan, om het bij Isa (Jezus) te zoeken. Na een wonderlijke droom verklaart de vluchteling dat hij beter is.

Anoniem 5. "Wat voor liefde is er in de Bijbel en het Christendom?" vroeg een man in Afghanistan zich af. Na het vinden van die liefde: "Al het gevecht, het geruzie, het slaan verdwenen."

Anoniem 6. Een corrupte voorzitter van een plaatselijke communistische partij in China wordt getroffen door de blik van een jonge vrouw die hij had laten arresteren en fusilleren. "Wat een afschuwelijke wereld! dacht ik. Ik voelde me verachtelijk, een gangster. Was dit alles in het leven? Was er geen betere weg?"

Augustinus, Aurelius. Aurelius Augustinus uit Noord-Afrika worstelt in zijn leven met hoogmoed, ambitie, seksuele begeerte en levensvragen. Een voorval in een tuin in Milaan brengt een ommekeer in zijn leven. "Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U."

Azam. Ze was gevlucht uit Iran. Het verdriet over haar vlucht leek ze niet te boven te komen. Terwijl ze in het asielzoekserscentrum verbleef, werd ze depressief. Ze had een hekel aan mensen en huilde elke dag bittere tranen. Om haar ellende te vergeten, slikte ze twintig tabletten paracetamol per dag.

 
B PDF
B
vrijdag 13 oktober 2006

Bach, Thomas Johannes. Thomas Johannes Bach blafte een straatevangelist af. 'Ik kan mijn eigen boontjes wel doppen.'

Barratt, Joanna. "Ik was nogal dik en had een beeld in mijn hoofd gevormd hoe ik er uit zou moeten zien om perfect te zijn. Via de t.v. en de bladen zag ik mooie, magere modellen. Zo slank wilde ik ook zijn." Joanna vertelt over haar vermageringszucht (anorexia nervosa). En hoe ze er van af kwam.

Barratt, Maurice. Maurice Barrat, turner, prestatiegericht, worstelend met persoonlijk kwaad.

Basset, Brendan. "Toen ik voor de eerste keer mijn eerste muntje in die eerste gokautomaat deed, was dat het begin van een lange reis die eindigde in een nachtmerrie," vertelt Brendan Basset. Hij leeft in een schijnwereld, onder twee namen. Tevergeefs probeert hij zijn leven te beteren. "Het gekke was dat ik in die tijd mezelf steeds vaker de vraag begon te stellen of er een God zou zijn."

Beerens, Wil. Wil Beerens had huwelijksproblemen en levensvragen. Zijn zoektocht, die onder andere voert langs house party's, neuro-linguistisch programmeren en hypnotherapie, wordt uiteindelijk een ontdekkingsreis.

Bent, Lovel. Bent Lovel werd genezen van een spraakgebrek

Bernall, Cassie. Cassie Bernall was een heel moeilijke tiener. In 1997 kwam echter een ommekeer. Twee jaar later werd ze op school doodgeschoten toen ze 'ja' antwoordde op de vraag ze in God geloofde.

Blajos, Art. Art Blajos was lid van een buurtbende, werd lid van de maffia en zat 17 jaar in de gevangenis

Blizard, Paul. ‘Zij wilden dat onze baby zou sterven’. Het relaas van gewezen Jehova's Getuige Paul Blizard uit de Verenigde Staten.

Bos, Hugo. Hugo Bos komt uit een beschermd christelijk gezin. In zijn studententijd raakt hij in diepe twijfel. "Ik was de grip op mijn leven kwijt en voelde me gevangen. Ik raakte depressief, stopte met studeren, was onmogelijk vermoeid en wilde dood." In de New Age-wereld voelt hij zich begrepen, maar hij vindt daar geen vrede.

Brashuis, Bally. Bally Brashuis worstelde met de Duisternis

Bruine, Ad de. Ad de Bruine kwam door het verlies van zijn stembanden in een andere levensfase. "De praatjes over koetjes en kalfjes duren vaak niet zo lang. In een gesprek gaat het gauw ergens over. We komen eerder to the point. Als ik op ziekenhuisbezoek ga, als ik bij mensen kom die wachten op een uitslag van het ziekenhuis, dan kan ik aanvoelen hoe dat is... Aan de ene kant is een wereld dicht gegaan, maar ik ervaar dat er een nieuwe wereld is opengegaan." "We zaten er niet op te wachten en hebben er niet om gevraagd. Voor ons was en is het geloof in God een stabiliserende factor in onze verwerking."

Bukkems, Gerry. Gerry Bukkems kreeg te horen dat de dokters niets meer voor haar konden doen. Zij besloot God te zoeken.

Burnett, Bill. "In de praktijk was ik atheist," oordeelde de Anglicaanse bisschop Bill Burnett nadat God zich aan hem had geopenbaard.

 
Melvin Bakker: HIJ klopte aan mijn deur. PDF
B
zaterdag 01 april 2006

ImageMelvin Bakker verdiende veel geld met hennepteelt en leefde erop los. Op een dag wordt er op zijn deur geklopt terwijl niemand te zien is. Diezelfde dag ontmoet hij een christen die hem over Jezus vertelt. Wonderlijke gebeurtenissen brengen Melvin met berouw op de knieen. "Mijn henneptuinen heb ik weggedaan. Ik ben ouderwets gelukkig."

Lees meer...
 
Jannus van de Berg: vaderliefde gevonden PDF
B
vrijdag 10 augustus 2007

ImageJannus van de Berg (schuilnaam) raakte muurvast. Hij loog en stal. Hij ruziede met vrouw en kinderen. Hij wilde wel veranderen. "Ik bad veel, maar ik dacht: het helpt mij toch niets. Daardoor werd ik alsmaar neerslachtig en moedeloos. En ging ik gewoon door met mijn zondige leven." Eindelijk vond hij vergeving en de vaderliefde die hij vroeger gemist had.  

Lees meer...
 
Aalken van den Berg: Ik had een kind gedood PDF
B
vrijdag 17 oktober 2008

ImageAalken van den Berg (schuilnaam) raakte ongewild zwanger. "Philip reageerde precies zoals ik had verwacht: hij wilde geen kind. Abortus! Een andere gedachte kwam niet eens bij hem op. Ik was vertwijfeld. Wat moest ik doen? Abortus was toch zonde?"

Lees meer...
 
Jeske Bloem: Er moet meer zijn PDF
B
dinsdag 30 november 1999
Jeske BloemJeske Bloem (schuilnaam) had jarenlang het gevoel dat er 'meer moet zijn'. Lees over haar zoektocht en over de ellende die ze doormaakte. Nu brengt ze kleur in het leven door te schilderen.
Lees meer...
 
Hamid Boumédienne: Opnieuw bij Gods mensen PDF
B
zondag 25 mei 2008
ImageHamid Boumédienne (schuilnaam) had zich onder druk van zijn islamitische omgeving van het christelijk geloof afgewend. Een bomaanslag op de kerk waarin hij eerder actief was maakt geen slachtoffers, maar raakt wel zijn hart. 
Lees meer...
 
Romy Brink: Niemand wist van mijn anorexia PDF
B
zondag 11 november 2001

ImageToen Romy Brink (schuilnaam) als nakomertje werd geboren, was iedereen blij behalve haar moeder. Als er iemand jarig was, maakte iedereen feest, behalve Romy's moeder. Zij was haast permanent in een depressieve toestand, met slechts aandacht voor zichzelf. Toen Romy als vierjarig kind haar bordje niet leeg at, viel haar moeder dat dan ook niet op. Anorexia. En niemand wist het.

Lees meer...
 
C PDF
C
vrijdag 13 oktober 2006
HTML Source EditorWord wrap

Chang, Michael. Michael Chang, een bekende Amerikaanse tennisspeler, had als 15-jarige veel vragen. "Op een avond had ik niets anders te doen, daarom besloot ik mijn Bijbel eens te pakken en te onderzoeken wat de Bijbel te zeggen had voor mij".

Chilufya, Andrew. Andrew Chilufya uit Zambia was aan de buitenkant een goed mens. Van binnen echter was het anders gesteld. Zijn leven was leeg. Twee medestudenten nodigen hem uit voor een bijeenkomst. "In mijn hart nam ik mij voor om halverwege de preek weg te gaan en mij te voegen bij mijn vrienden die op dat ogenblik naar de film zouden kijken. Ik vertelde mijn vrienden van mijn plan en we lachten van plezier."

Colson, Charles. Charles Colson werd als rechter de 'beul van het Witte Huis' genoemd.

Corbach, Boudewijn. Wanneer hij groot genoeg is om z'n ouders aan te kunnen, kiest Boudewijn Corbach een eigen weg, los van zijn kerkelijke achtergrond. In Groningen (Nederland) ervaart hij de donkere kant van het uitgaansleven, verbroken relaties en joints. Een paniekaanval en een opmerking van zijn moeder luiden een ommekeer in. 'Er is gebeurde iets diep van binnen.'

Corine. Corine maakte moeilijke dingen mee in haar jeugd, huwelijk en samenwonen. Straffen, spanningen, bedreiging. Een kerkdienst is het begin van een ommekeer.

 
Ergun Caner PDF
C
vrijdag 25 juli 2008

Ergun CanerErgun Caner is van Turks-islamitische afkomst. In een Engelstalige video (met Arabische ondertiteling) van drie delen vertelt Ergun hoe hij tot geloof in Jezus Christus kwam en gaat hij in op verschillen tussen het christelijk geloof en de Islam.

Lees meer...
 
Coenraad Cleijn: op zoek naar God PDF
C
vrijdag 25 november 2011

Image Coenraad Cleijn (schuilnaam) ging op zoek naar God. 'Op een keer stond ik voor een rood stoplicht. Daar riep ik het uit naar God. Ik weet de woorden nog precies: "God, als U echt bestaat dan heb ik U nu nodig."

Lees meer...
 
Jan Pieter Chambon: Gratie en leven van Godswege PDF
C
zaterdag 11 oktober 2008
ImageIn de gevangenis kon je terechtkomen om een misdaad, maar in het 16e-eeuwse Frankrijk ook om je levensovertuiging. Jan Pieter Chambon was een moordenaar en dief, Petrus Bergier een vervolgde christen. Bergier wees hem op de liefde van God, die "geen lust heeft in de dood van de goddeloze, maar hierin dat hij zich bekeert van zijn weg en leeft".
Lees meer...
 
Huib Cornelisse: na 30 jaar verslaving bevrijd van alcohol PDF
C
maandag 14 oktober 2002

ImageHuib Cornelisse was 30 jaar in de macht van alcohol. Toen vond hij bevrijding. Een stem sprak door zijn mond tot de kastelein: "Het is genoeg. Ik stop ermee."

Lees meer...
 
Stijn Cortland: 'Veel zaken moeten belijden' PDF
C
zaterdag 17 juli 2010
ImageHet gezin Cortland bestaat uit Stijn, zijn vrouw Lieke, drie dochters en twee zonen waarvan de oudste bijna vier jaar geleden is overleden. Zijn overlijden heeft gezorgd voor een grote ommekeer binnen het gezin. Stijn Cortland (schuilnaam) vertelt.
Lees meer...
 
Casper Cretz: Mijn schilderijen kwamen letterlijk tot leven PDF
C
maandag 21 juli 2014

Persoon wenst onbekend te blijvenStemmen, dromen, vreemde verschijnselen, drugs, jeugdinternaat, dwangmatig schilderen. Casper Cretz (schuilnaam) beleefde het allemaal. Gelukkig veranderde hij. "De nachtmerries bleven weg ... ik schrok niet meer van ieder geluid. De stilte was niet meer angstaanjagend, maar vredig."

Lees meer...
 
Fanny Crosby: de blinde zangvogel PDF
C
zondag 03 augustus 2008
ImageFanny Crosby werd na een keerpunt in haar leven één van de productiefste liedschrijvers in de geschiedenis. Ze schreef meer dan 8000 geestelijke liederen en was in haar tijd een van de bekendste vrouwen in de Verenigde Staten.
Lees meer...
 
D PDF
D
vrijdag 13 oktober 2006

Dae-jung, Kim. Kim Dae-jung was president van Zuid-Korea van 1998-2003. Wegens zijn inspanningen voor vrede en democratie kreeg hij in 2000 de Nobelprijs voor de vrede. Bij die gelegenheid gaf hij een opmerkelijk getuigenis over een goddelijk ingrijpen tijdens zijn ontvoering.

Denderen, Klaas van. Klaas van Denderen raakt verslaafd aan drugs en wordt opgevangen in een christelijk hulpverleningscentrum in Friesland. Een meisje daar bidt een gebed en Klaas zegt het na om haar een plezier te doen. "Ik voelde er niks bij en er gebeurde ook niks. Later ging ik beseffen dat dat eenvoudige gebed van dat meisje het begin is geweest van de ommekeer in mijn leven. Ik nam God toen niet serieus, maar God nam mij wel serieus."

Depuydt, Dominique. Dominique Depuydt was een veelbelovende jonge draver, toen hij bij het verlaten van een koerspiste zwaar gewond raakte. Paardrijden was onmogelijk geworden. Ondanks zijn beperkingen getuigt Dominique  van een Grote Vriend die hij ontdekt heeft. "Hij draagt ons in zéér moeilijke momenten en Hij is er altijd als je om Hem roept."

Dijk, René van. René van Dijk hoorde via zijn 27MC zendbakkie iemand over Jezus praten. "Ik dacht dat hij niet helemaal lekker was." Later wordt René in zijn hart geraakt door een 'Jezus'-film van regisseur Franco Zefferelli.

Dixon, Jim. De hand van Jim Dixon raakte verminkt bij de redding van een kind. Zijn hand, het commentaar van het kind en de handen van een andere man brachten een ommekeer in zijn leven.

Dost, Jant. Jan Dost was door pesterijen angstig geworden voor mensen. Hij voelde zich aangetrokken tot extreme hardrock, horrorfilms en duisternis. Een vreselijke nachtmerrie brengt hem tot nadenken: Waar ben ik mee bezig?! Dan roept hij God aan: 'God, als U er bent, ik ben zo vreselijk angstig, ik voel mij zo vreselijk vies van binnen. Help mij en bevrijd mij van deze angsten. Ik ben dit leven zo zat.'

 
Egbert Dessé: Lading van Liefde PDF
D
zondag 15 maart 2015
Egbert DesséEgbert Dessé (schuilnaam) zat vast aan verslavingen, leugens en bedrog. Daarachter ging een gemis van liefde schuil. Op een keer bezoekt hij een kerkdienst en voelt er een geweldige liefde. Hij gaat echter door met zijn leven. Later komt hij opnieuw in de kerk en beseft dat hij een keuze moet maken...
Lees meer...
 
Jaap Dieleman: Ik zag geen andere uitweg dan heroïne PDF
D
woensdag 01 maart 2000

Jaap DielemanJaap Dieleman: ".. ik wist heel goed dat heroine mijn probleem niet kon oplossen, maar ik zag geen andere uitweg." 

Lees meer...
 
E PDF
E
vrijdag 13 oktober 2006

Elly en Rikkert, zie bij Zuiderveld

 
Dirk van Edema: Opnieuw leven! PDF
E
donderdag 03 januari 2013

ImageDirk van Edema (schuilnaam), gelovig opgevoed, laat het geloof los en raak vast aan de drugs. Dan komt hij tot zichzelf. "Ik wilde opnieuw leven. Geen haat en pijn in mij hebben". 

Lees meer...
 
Elisabeth: Van Satanaanbidder tot volgeling van Jezus PDF
E
dinsdag 23 november 2004
ElisabethElisabeth maakt een echtscheiding van haar ouders mee en doet nare ervaringen op met een pedofiel. Later begint ze "dingen te zien die andere mensen niet zagen." Er verschijnen figuren uit de onzienlijke geestelijke wereld. Wat lijkt op de magische fantasiewereld van tovenaarsleerling Harry Potter uit de boeken van JK (Joanne Kathleen) Rowling wordt realiteit in het leven van Elisabeth. Op jonge leeftijd ontwikkelt ze zich, onder leiding van een meester uit de wereld van de geesten, tot een hogepriester bij de 'satanskinderen.'  Uiteindelijk raakt ze in het nauw, heeft genoeg van het kwaad en besluit te breken met de geestenwereld. Schokkend relaas van een vrouw die nu getuigt: "Ik heb vrijheid gevonden en een Vader die zielsveel van mij houdt."
Lees meer...
 
F PDF
F
vrijdag 13 oktober 2006

Farhiya. Farhiya, een Somalisch moslimmeisje in Nederland, legde de Bijbel en Koran naast elkaar en vroeg: "Wat is waar?"

Frick, Wilhelm. Wilhelm Frick (1877-1946) was politiechef, voorzitter van de nationaal-socialistische fractie, minister van binnenlandse zaken onder Hitler. Hij was de organisator van Hitlers politiestaat. Hij stond te recht tijdens de naoorlogse processen van Neurenberg. De Amerikaanse legerpredikant Henry T. Gerecke vertelt hoe het de Nazi-leiders, onder wie Frick, verging.

Fritzsche, Hans. Hans Fritzsche begon als journalist. Later adviseerde hij het Nazi-regime over het gebruik van het nieuwe medium Radio. Hij bekleedde diverse posities op het gebied van nieuwsvoorziening. Hij stond te recht tijdens de naoorlogse processen van Neurenberg. De de Amerikaanse legerpredikant Henry T. Gerecke. Gerecke vertelt hoe het de Nazi-leiders, onder wie Fritzsche, verging.

 
G PDF
G
vrijdag 13 oktober 2006

Gert. '... toen Foekje daar, midden in die gespreksgroep, opeens vertelde dat ze een relatie had gehad met een ander, stortte mijn wereld zonder meer in. Alles wat ik ooit belangrijk had gevonden, was in één klap weggevaagd. Ik kon alleen nog maar huilen, uren lang.' Gerts huwelijk loopt op de klippen, maar wordt na een moeizame weg terug hersteld.

Gibson, Mel. De kiem voor de geruchtmakende film The Passion of The Christ ontstond op een dieptepunt in het leven van topacteur Mel Gibson. Zijn leven was op drift geraakt en hij voelde een vreselijke leegte. In deze crisis gaat hij nadenken over het lijden van Jezus. "Mijn wonden zijn door zijn wonden geheeld."

Giovanny voelt zich leeg en eenzaam. Na een scheiding ontmoet ze een man die haar vriend wordt, maar haar bedreigt. Ze weet aan hem te ontkomen. "God zette een muur rondom mij, ik voelde die muur."

 
Marinus de Groot: bijzondere raad aan een ongelukkige accountant. PDF
G
zaterdag 14 oktober 2006

ImageOp zoek naar de waarheid en de zin van het leven verdiept Marinus de Groot (schuilnaam) zich in allerlei alternatieve levensfilosofieën. Hij komt zelfs voor een sollicitatiegesprek naar Maharishi Yogi (Transcendente Meditatie-beweging). Door ziekte en tegenspoed raakt hij echter aan de grond. In een zakelijk gesprek krijgt hij een bijzonder advies... 
Keerpunt-medewerker Walter van der Wolf tekende het levensverhaal van Marinus op.

Lees meer...
 
Nellie van Haarlem: door een visioen teruggebracht PDF
H
vrijdag 02 november 2007

Nellie van HaarlemNellie van Haarlem raakt God kwijt in haar jeugd. De Heer Jezus voert haar echter door een visioen terug. Nellie: "Ik had innerlijke genezing nodig."

Lees meer...
 
H PDF
H
vrijdag 13 oktober 2006

Haneghem, Annick van Haneghem kreeg een nieuw hart via een harttransplantatie, met geestelijke gevolgen.

Hau, Shouk Yan. De Chinese studente Shouk Yan Hau had identiteitsproblemen. Een vriendin veranderde opvallend. "Ik was heel sceptisch, maar zij straalde echt iets van blijdschap uit, ze was echt veranderd." Later vind Shouk Yan innerlijke rust en leert ze zichelf te accepteren.

Hawkins, Mike. Mike Hawkins ontwikkelde zich tot homo. Hij verliet zijn homoseksuele levenswijze en leerde diepe lessen door AIDS. "Zij leerde mij hoe ik werkelijk moet leven."

Herman. Herman werd seksueel misbruikt door zijn leraar. Na van school gestuurd te zijn ontwikkelt hij zich tot drugsverslaafde en crimineel. In de Bijlmerbajes komt hij tot bezinning. "Moet je kijken wat je van je leven hebt gemaakt. Opgesloten tussen vier muren met alleen een kijkgaatje in een vlamrode deur. Waar ben je mee bezig?!"

Hill, David. David Hill, een spiritistisch medium, werd door een stem tegengehouden.

Hofman, Reinier. Reinier Hofman keek naar het TV-programma 'God verandert mensen', waarin mensen vertellen over een verandering in hun leven door Jezus Christus. "Ook ik gaf mijn leven in handen van Jezus, en ik ervaarde dezelfde opluchting, bevrijding en vrede waar zij over vertelden!"

Horshani. Een oude Jood vindt de Verwachting van Israel. Een keus op leeftijd met gevolgen.

Hovsepian, Takoosh. "Ik kón hen niet vergeven. Ik bad met mijn lippen: God, geef me de kracht om te vergeven, en voordat ik bad, zag ik in mijn verbeelding mezelf met modder naar hen gooien." Haat tegen haar vijanden heeft ze niet meer - Takoosh Hovsepian, de echtgenote van een in 1994 omgebrachte Iraanse predikant: „Ik heb op Gods school de les geleerd je vijanden lief te hebben.”

Huisman, Henny. "Ik sta er open voor, ik wil het wel weten. We gaan op zoek - naar God. En het wordt uitgezonden bij de EO. Maar ik ben gewoon Henny Huisman." Zo begon de bekende TV-presentator aan de serie "Henny zoekt God" die in 2003 op de tv werd uitgezonden. Voor de man van publiekstrekkers als de Mini-Playbackshow, De Soundmixshow, De Surpriseshow en De Postcode Loterij was de serie meer dan een leuk verhaal. De titel van de serie "Henny zoekt God" had volgens hem kunnen luiden: "God was op zoek naar Henny".

 
Corrie Hollander: hersendood en weer levend PDF
H
vrijdag 02 november 2007

Corrie HollanderCorrie Knikker-Hollander was hersendood. Haar kinderen en predikant namen in het ziekenhuis afscheid van haar. Haar zoon vertelt: "De predikant loopt naar mijn moeder toe, legt zijn hand op haar schouder en zegt uit goed fatsoen: 'Dag zuster, tot ziens'. Vervolgens slaat mijn moeder de ogen op en begint te praten!"

Lees meer...
 
I PDF
I
vrijdag 13 oktober 2006

Inge. Inge's eigenwaarde werd bepaald door wat anderen van haar vonden. Haar onzekerheid compenseerde ze door in alles erg perfectionistisch te zijn. Falen, afwijzing en pijn leidden ertoe dat ze eetstoornissen kreeg: anorexia en boulimia nervosa. Van haar vijftiende tot haar drieëntwintigste draaide haar leven om afvallen, aankomen, eetbuien en calorieën tellen. Na diverse therapieën en uiteindelijk een opname bij De Hoop, heeft Inge nu weer een normaal eetpatroon. Achteraf ziet ze in hoe haar eetproblemen ontstaan zijn.

Irwin, Jim. Astronaut Jim Irwin veranderde door een maanreis

Irvine, Doreen. Doreen Irvine was prostitué, stripteasedanseres en heksenkoningin. "Ik weet dat hekserij bestaat. Stond ik niet aan de top als koningin?"

 
Kaká: "I belong to Jesus" PDF
I
dinsdag 18 december 2007
ImageDe bekende Braziliaanse topvoetballer Ricardo Izecson dos Santos Leite, beter bekend onder de naam Kaká, droomde er als jongetje al van om later profvoetballer te worden. Door een overmoedige duik in een ondiep zwembad leek aan zijn voetbalcarriere echter een abrupt einde te komen.
Lees meer...
 
J PDF
J
vrijdag 13 oktober 2006

Jacobs, Mary. Mary Jacobs bouwt een zware medicijnverslaving op die haar genezing echter in de weg staat en haar gevoelsleven onderdrukt. "Emoties slikte ik dood en zo verhardde ik van binnen zonder dit te beseffen. Op mijn werk was ik ook zonder emoties en daarom dachten zij daar dat ik prefect functioneerde als counselor en de situaties aldaar volkomen in de hand hield." God roept haar op te breken met haar verslavingsgedrag. Na het vrijwillig afkicken betreedt ze een onbekend land van gevoelens.

Jacobs, Ton. Na een actief kerkelijk leven keert Ton Jacobs de kerk de rug toe. Hij raakt mentaal in de put. Via een chatbox op internet komt hij in contact met 'Sunbeampje'.

Jonathan werd agressief en manipuleerde mensen. Op een keer wordt hij door een onzichtbare macht vreselijk benauwd. Op een andere keer raakt hij in een psychotische toestand en verwondt zichzelf. Jonathan vertelt hoe hij werd bevrijd van zijn negatieve gesteldheid. "Goed en slecht gaan gewoon niet samen. Ben je dicht bij God, dan ben je verzegeld met liefde!"

 
Tijl Janssens: Met vallen en opstaan PDF
J
zondag 10 november 2002

Tijl Janssens Tijl Janssens (schuilnaam) komt uit een moeilijke gezinssituatie en voelt haat en angst. Zijn ouders en hijzelf komen eruit. Er volgt echter een periode van terugval. Tijl drinkt, gebruikt drugs, dealt en belandt in de gevangenis. Eindelijk krabbelt hij er, met hulp van Boven, weer boven op.  "... een enorme rust en vrede die in en rondom mij was, geen enkele drugs kon daar tegenop." "... met vallen en opstaan blijf ik doorgaan..."

Lees meer...
 
Jochiena: Alles kwijt PDF
J
vrijdag 07 mei 2010

JochienaJochiena raakte haar baan, inkomen, vriend en woning kwijt. "Ik was erg depressief en wilde ik eigenlijk niet meer leven. Ik was erg teleurgesteld in veel mensen om mij heen en was daardoor erg eenzaam. Eigenlijk voelde ik mij ook in de steek gelaten door God." Met hulp van vrienden en God bouwde Jochiena een nieuw leven op.

Lees meer...
 
Johannes de Jong: Ik was hopeloos op zoek PDF
J
zaterdag 06 april 2002

ImageZijn moeder overlijdt wanneer Johannes de Jong (schuilnaam) een half jaar is. Met zijn stiefmoeder ontstaat een gespannen verhouding. Hij wordt eenzaam en zoekt manieren om geaccepteerd te worden en de innerlijke pijn te verzachten. Drugs, alcohol, losbandigheid en haat maken zijn leven kapot. Op een dag hoort hij een aangrijpend verhaal. Zo begint zijn innerlijke genezing en herstel van relaties. "Dagenlang kon ik zomaar spontaan van blijdschap en emotie in huilen uitbarsten."

Lees meer...
 
Franciscus Junius: moedig en zachtmoedig PDF
J
zaterdag 25 augustus 2007

Franciscus JuniusFrancois du Jon, later vooral bekend onder de Latijnse naam Franciscus Junius, werd in zijn jeugd volslagen atheist. Een gesprek met een eenvoudig man en de lezing van een eenvoudig maar verheven woord uit de Bijbel bracht hem terug tot het geloof. In de gevaarlijke 16e eeuw werd hij een (zacht)moedig en vredelievend geloofsman.

Lees meer...
 
K PDF
K
vrijdag 13 oktober 2006

Kamphuis, Elke. "Ik heb mijzelf altijd een christen genoemd. Maar wel eentje die z'n heil zocht in de esoterie. Ik probeerde om in verbinding te komen met hogere krachten, met het goddelijke." Elke Kamphuis vertelt van haar zoektocht naar zingeving.

Kamphuis, Martin. Martin was ruim zeven jaar boeddhist. "Ik heb mij 60.000 keer op de grond geworpen om mij te reinigen." "Met heel veel meditatie was ik op een hoger bewustzijnsniveau gekomen." Martin Kamphuis vertelt hoe hij boeddhist werd en later in Australie veranderde.

Kahn, Sarah. "Want ik was Pakistaanse en ik was moslim. En christen worden, dat kon gewoon niet. Ik bad eerst tot Allah en daarna tot Jezus en ik zei: ‘Als u echt bent, laat het me dan zien.’ " De zoektocht en strijd van een moslima - het verhaal van Sarah Kahn.

Karin. Karin was 19 jaar en terneergeslagen. Ze dacht erover om er een eind aan te maken. Diana, een kennis, ontfermt zich over haar. Karin ontvangt liefde en krijgt hoop. Diana vertelt...

Keitel, Wilhelm. Wilhelm Keitel was veldmaarschalk, Chef van de Generale Staf van het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij ondertekende de bevelen voor de aanvallen op Nederland en België, alsook Hitlers bevel om de Sovjet-Unie aan te vallen. Hij stond te recht tijdens de naoorlogse processen van Neurenberg. De Amerikaanse legerpredikant Henry T. Gerecke vertelt hoe het de Nazi-leiders, onder wie Keitel, verging.

Kikkert-Bruinenberg, Linda. Linda Bruinenberg kwam als jong meisje tot God. "Wat ik op dat moment het mooist vond, was dat ik wist gered te zijn en dat de engelen feest vierden."

Koerd, een Koerd kwam tot een roofoverval

Kootkar, Ronald. Ronald Kootbar was zoekende. Op een avond bidt hij een gebed mee met een tv-presentator. Dit wordt het begin van een relatie met Jezus. Hij maakt een gijzeling mee, maar ook bijzondere ervaringen van Gods vrede en liefde. "Ik die niet eens meer wist wat liefde was, ik die zoveel liefde tekort gekomen was in mijn leven, zo gekweld door alle afwijzingen van mensen, ik kreeg daar de mooiste liefde die een mens zich maar zou kunnen wensen."

 
Marc de Klijn: 'Dat noem ik nog eens inspiratie' PDF
K
zaterdag 15 januari 2011

Marc de KlijnKunstschilder Marc de Klijn liep vast bij het maken van een schilderij over Pinksteren. Hij kwam er echter uit. 'Dat noem ik nog eens inspiratie.' 

Lees meer...
 
Dolf Kreelman: Op weg om de gelukkigste man te worden PDF
K
dinsdag 19 november 2002

ImageDolf Kreelman (schuilnaam) experimenteerde met drugs, filosofeerde over de geestelijke wereld en bezocht de house-scene. Een relatie met een meisje bij wie hij een kind verwekt loopt stuk. Een tijd lang is hij depressief. Vrienden zetten hem op het spoor. "Ik vroeg heel erg veel aan èn van God zoals een vrouw, oplossingen voor materialistische en emotionele problemen, en ook of Hij zich aan mij wilde openbaren en nog veel meer." Lees hieronder wat Dolf vond.

Lees meer...
 
L PDF
L
zaterdag 14 oktober 2006

Langeveld, Kees. Filosofiestudent Kees Langeveld werd bedreigd door een onzichtbare macht, toen hij een keer rustig op bed lag te lezen.

Laura. Laura werd een satanist, nadat ze in haar jonge leven teleurstellingen en vreselijke dingen had meegemaakt.

Lewis-Kamara, Bockarie. Als adoptief zoon van de president van Sierra Leone had Bockarie Lewis-Kamara geen zorgen, tot in dat Afrikaanse land een militaire coupe plaatsvond. "Ik had niets meer om op terug te vallen, alleen God. Ik had niets meer om op terug te vallen, alleen God. En dat deed ik, omdat ik niet anders kon."

Likumahua, Nootje. Met Nootje Likumahua ging het van kwaad tot erger. Zijn drugsverslaving maakte hem wanhopig en gewelddadig. 'Was ik geboren om als junkie te sterven?' Totdat zijn vrouw hem een raad gaf...

Lilis. In een droom ontmoet Lilis een vreemde man. Als hij haar vraagt hem te volgen, verandert haar leven drastisch.

Lisa. Lisa (17) ontdekt dat ze ongewenst zwanger is, terwijl ze niet met haar vriend wil trouwen. Haar wereld stort in.  'Zonder God had ik het niet gered'.

Tom Lomas. Tom Lomas was jarenlang verslaafd aan seks. Op een avond deed hij een wanhopig beroep op zijn Schepper om hem te bevrijden.

 
Jennifer van der Linden: 'Paniekaanvallen zijn een leugen' PDF
L
zondag 21 oktober 2007

ImageJennifer van der Linden (schuilnaam) was als kind altijd bang. Als volwassene lijdt ze onder paniekaanvallen. Haar man verklaart haar voor gek. Ze neemt haar toevlucht tot God.
Stapje voor stapje, tussen de terugkerende paniekaanvallen door, veranderde God mijn denken, mijn leven.

Lees meer...
 
Viktor Litvin: een onvergetelijk stripverhaal PDF
L
zondag 18 februari 2007

Viktor Litvin Viktor hoedt de kudde van een Oekrains dorp. Hij leest in een stripboek over het leven van Jezus. Het raakt hem.  "Ik bad tot God en mijn jonge hart werd vervuld met een wonderlijke vrede. Deze vrede moest wel van God komen."

Lees meer...
 
Yvette Lont: Van prostituee tot politica PDF
L
zaterdag 10 maart 2007

Yvette LontYvette Lont leefde jaren in de wereld van drugs, drank en prostitutie. Ze slaagde erin af te kicken en een nieuw leven op te bouwen. "Uit mijzelf kon ik niet van de drugs af. Ik was eenzaam, wanhopig en zag geen uitweg meer. Maar God zag mij wel." Een vrouw zonder hoop werd een voorbeeld en een stem van hoop voor (verslaafde) prostituees, souteneurs en anderen die in de seksindustrie werken.

Lees meer...
 
M PDF
M
zaterdag 14 oktober 2006

Manen, Larissa van. De jonge Larissa zit met levensvragen en de innerlijke pijn van een ouderlijke scheiding. Ze ziet geesten, ontwikkelt paranormale gaven en vindt antwoorden in de hekserij (wicca). Ze beoefent wicca-rituelen en sluit een verbond met de godin. Haar docente godsdienst wijst haar op een andere weg. Larissa maakt een geestelijke strijd door. Tenslotte geeft ze al haar paranormale gaven geeft over aan God. Ze overwint, ervaart vernieuwing en innerlijke heling. "Er is een nieuwe mens," schrijft ze in haar relaas.

Mansfield, Ken. Voormalige Beatles-manager Ken Mansfield vond zijn rust bij God.

Maria. Verdiende als 'Missy' veel geld in de porno-industrie.

Marten, Johanna. Johanna Marten wekte de woede van zijn landgenoten; de gruwelijke marteling die volgde, kostte hem bijna zijn leven.

Martin kreeg thuis te weinig aandacht en zocht zijn heil op straat. Hij werd leider van een jeugdbende en later crimineel. Iemand wijst hem een andere weg. "Ik heb van God meerdere mensen op mijn pad gekregen die mij hebben geholpen."

McCann, Vincent. Vincent McCann ging als gothic in het zwart en was geboeid door hekserij, horoscoop, tarot, witte magie, zelfhypnose. Hij komt in de greep van een oude vriendin. Door haar manifesteren zich geesten die hem kwellen. Hij liegt zijn ouders voor, maar wordt uiteindelijk ontmaskerd. Vincents broer en een groep mensen bidden voor hem. Een geleidelijke bevrijding treedt in en de geesten wijken.
"Ik heb het gevoel alsof ik heb gevonden waarnaar ik mijn hele leven al op zoek was!" "Alles wat ik kan zeggen is dat ik liefde voelde, en er is geen twijfel mogelijk, het was liefde in zijn meest pure vorm en ik wist dat ik was gered."

McGee, Mark. Radiopresentator Mark McGee werd van een venijnig atheist tot een verkondiger van God.

Meijer, Frans. Frans Meijer, Heiniken-ontvoerder: 'Ik heb in het verleden grote misdaden begaan. Nu bid ik voor de heer Heineken. Genade vraag ik hem niet, dat zou wel erg gemakkelijk zijn.'

Milich, Michael. Op zijn 5e kreeg Michael Milich een ervaring met God, maar viel op zijn 13e van God af. Hij werd een 'afvallige'.

Milich, Tania. Het leven van Tania Milich werd een puinhoop.

Miller, Everett. Het feest van 'Halloween' wordt door Everett Miller met lede ogen aangezien. Het herinnert hem aan de occulte dingen waarmee hij zich vroeger bezighield.

Monique maakte in haar leven nare dingen mee: gehoor- en gezondheidsproblemen, gepest worden op school, verbroken relaties, angst voor de toekomst.  "Ik wist niet hoe ik gelukkig kon worden. Op mijn werk deed ik of 't goed ging, maar als ik thuis was huilde ik steeds. Ik vroeg me af wat ik fout had gedaan dat mijn man weg was gegaan." Geluk en rust leken onbereikbaar. Een collega vertelt haar hoe ze zelf uit de put was gekomen. Ook buren helpen haar op weg. "Ik had Gods kracht nodig om eruit te komen." Blijdschap vervult haar wanneer ze als nieuw wordt.

 
Ama Mandrania: de afgoden begraven PDF
M
zondag 25 maart 2007

In de 19e eeuw leefde Ama Mandrania. Hij woonde op het eiland Nias, aan de westkust van Sumatra, in de Indische oceaan. Hij wilde christen worden maar had moeite om zijn afgodsbeelden weg te doen.

Lees meer...
 
Ian McCormack: Een glimp van de eeuwigheid PDF
M
zaterdag 23 augustus 2008
Ian McCormack(Video) Kwallenbeten brengen Ian McCormack op het randje van de dood. In zijn nood leert hij bidden en om vergeving van zonden vragen. Hij heeft een voorproef van de hel en, in het licht, een ontmoeting met de Zoon van God, Jezus. De indrukwekkende film is Nederlands ondertiteld en duurt 53 minuten.
Lees meer...
 
Rita van Montfrans: Mijn leven was een mislukking PDF
M
maandag 16 februari 2015
Rita van Montfrans"Mijn hele leven was zonder liefde, al vanaf mijn kinderjaren," vertelt Rita van Montfrans. Ze trouwde als tiener, werd mishandeld, scheidde. "Toen stortte mijn wereld in en ik raakte verslaafd aan alcohol, drugs, pillen enz." Na een mislukte poging tot zelfdoding roept ze God aan, want stel dat Hij echt bestaat...
Lees meer...
 
N PDF
N
zaterdag 14 oktober 2006

Neidorf, Beverly. Succes, geld en roem bevredigden zangeres Beverly Neidorf niet. Ze keert terug tot God en ervaart een enorme rust. Op haar ziekbed wordt ze opgetrokken in de hemel, in het licht van God. "Het verandert je hele wereldbeeld, want je bent in een andere realiteit geweest, de echte realiteit."

Nissen, Peter. Peter Nissen lijdt aan het Organisch Psycho Syndroom (OPS, ook 'schildersziekte' genoemd). Als Jezus Christus in zijn leven komt, gebeuren er bijzondere dingen. Hij vertelt hoe de diagnose OPS gesteld werd, hoe hij tot geloof kwam, hoe God op verschillende momenten in zijn noden voorzag, hoe hij uit de rolstoel kwam, met roken stopte, van legionella genezen werd. Een leven met God is "spannend, niet altijd makkelijk, maar wel heerlijk."

 
O PDF
O
zaterdag 14 oktober 2006

Onink-Zahm, Marsha Rita. Marsha Rita Onink-Zahm ervoer na haar verandering: "Ik was schoon, rein, geheeld: ik was veranderd".

Oosterbaan, Henk. Henk Oosterbaan werd een zwaar depressieve alcoholist. "Ik voelde mij alsof ik in een fuik zat waar ik niet meer uit kon komen. Ik zocht mijn toevlucht in de alcohol. Meer dan 25 jaar was ik alcoholist." Daarna veranderde hij in een gelukkige levensgenieter. Hij ervoer: "Al die jaren van verharding kon ik niet meer huilen. Maar nu huilde ik van blijdschap."

Ophof, Alex. Alex Ophof was een occultist en crimineel.

 
Roos van Ooik: Geen zweverig gedoe PDF
O
zondag 11 januari 2004
Roos van Ooik komt uit een "fijn christelijk gezin" maar ... "als er iets is waar ik in mijn leventje moeite mee heb gehad is het wel het christelijke gebeuren." Wilde ze zelf wel christen zijn? Was ze niet gelukkiger met haar uitgaansleven? Wie was ze eigenlijk?
"Niks geen zweverig gedoe, gewoon een verhaal over hoe ik erachter kwam wie ik ben."
Lees meer...
 
P PDF
P
zaterdag 14 oktober 2006

Panin, Ivan. Atheïst Ivan Panin hield lezingen tegen het christendom. Een confronterende opmerking bracht hem tot nadenken.

Palestijn. Zijn houding tegenover joden veranderde.

Paulus, ook Saulus geheten, was in de eerste eeuw een fel bestrijder van de christenen. Op een keer omstraalt hem plots een licht en een stem zegt: Saul, saul, waarom vervolg je mij? Deze gebeurtenis is een keerpunt in zijn leven. Hij wordt een gezant ('apostel') en ... ondergaat zelf hevige vervolging. Hij is er echter van overtuigd: "Niets kan ons scheiden van de liefde van God in Christus Jezus." Paulus wordt een van de bekendste personen in de geschiedenis van de mensheid.

Pieter. Vond geen enkele reden om nog verder te leven.

Poortius, Hedy. Hedy Poortius 'sprong op tilt' wanneer hem werd gevraagd te kiezen (voor God of Jezus). "Het liep bij ons zo hoog op dat we verhuisden, om daar vanaf te zijn, weg bij die mensen die ons Jezus wilden opdringen."

 
Reinout Peters: De duisternis week PDF
P
zondag 28 september 2008
ImageReinout Peters (schuilnaam) raakt verstrikt in de duisternis. Alcohol, drugs en uitgaansleven geven tijdelijk verlichting, maar de duisternis wordt dikker. Hij hoort dikwijls een stem op hem inpraten: “Maak er nou maar een eind aan, voor jou is het afgelopen”. Ten einde raad roept Reinout God aan.
Lees meer...
 
R PDF
R
zaterdag 14 oktober 2006

Räder, Erich. Erich Räder (of Raeder) was hoofd van de Duitse marine. Hij werd in 1946 te Neurenberg als oorlogsmisdadiger tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld.
De geestelijke verzorging van de Duitse oorlogsmisdadigers was onder andere opgedragen aan de Amerikaanse legerpredikant Henry T. Gerecke. Gerecke vertelt hoe het de Nazi-leiders, onder wie Erich Räder, verging.

Reinhard. Hij raakte teleurgesteld in de kerk.

Rianne. "Ik heb al op jonge leeftijd een ervaring gehad met de kracht van een simpel eenvoudig gebed. Het is me altijd nog bijgebleven." Een kort getuigenis van de 13-jarige Rianne.

Ribbentrop, Joachim von. Joachim von Ribbentrop was minister van buitenlandse zaken onder Hitler. Tijdens het na-oorlogse internationale militair tribunaal te Neurenberg werd hij veroordeeld, onder meer wegens misdaden tegen de menselijkheid. Legerpredikant Gerecke vertelt van de verandering die hij bij Ribbentrop en andere Nazi-leiders waarnam.

Robertson, Alex. Alex Robertson: '... ik zag dat de muziek voor mij als een drug was die mij verdoofd had en dat mijn leven geen realiteit bezat.'

Roman, Eddie. Eddie Roman voelde zich schuldig over zijn seksuele activiteiten voor het huwelijk. "... ik wist dat het onmogelijk was voor mij niet meer aan seks te denken en met verlangen naar mooie vrouwen te kijken." Hij ging inzien dat "als God almachtig is, als Hij alles kan doen, dan kan Hij me helpen...".

Roeland. Roeland zocht steeds vaker de gokkast op. “Ik begon meer en meer een dubbelleven te leiden.”  Nadat alle vrienden en familie waren weggevallen, zocht hij hulp bij De Hoop, een centrum voor verslavingszorg.

Ruiter, Diane. "Ze dachten dat ik wel een hele oude geest moest zijn". Diane Ruiter vertelt over haar New-Age ervaringen.

Rumpf, Manfred. Manfred Rumpf genoot van het 'vrije' leven. Hij was succesvol en een gangmaker op feestjes. Voetbal, meisjes en vermaak. Hij liet zijn vriendin een abortus plegen.

Ruth groeide op met spanningen thuis. Haar vader was dominant en agressief, haar moeder ving haar op. God als 'vader' lag haar dan ook moeilijk. Ze had grote twijfels. Ten einde raad speekt ze haar onmacht tegenover God uit.

 
Jiska Rutten: Genezen van claustrofobie PDF
R
dinsdag 27 juli 2004

ImageJiska Rutten (schuilnaam) leed jaren aan claustrofobie (engtevrees). Hulp van paranormale genezers bracht geen verbetering, integendeel. Nachtmerries plaagden haar. "Het was een vreselijke tijd." Een leider van een christelijke kerk vermoedt een demonische oorzaak en bidt voor Jiska.

Lees meer...
 
S PDF
S
zaterdag 14 oktober 2006

Saija, Piet. Piet Saija voelde zich verlaten door zijn overleden vader. Hij raakte verslaafd aan drugs en gaf zich uit wanhoop helemaal aan de heroine over. Op een dag had hij een bijzondere ervaring. "Voor het eerst voelde ik een intense liefde, maar ik wist niet wat het was."

Samuel. In de gevangenis, verslaafd en stuurloos, bad Samuel tot elke god die hij kende. (Kort getuigenis).

Sauckel, Fritz. Fritz Sauckel was onder Hitler "Generalbevollmächtiger für den Arbeitseinsatz". Tijdens de naoorlogse Neurenbergse processen werd hij echter ter dood veroordeeld. De Amerikaanse legerpredikant Henry T. Gerecke vertelt hoe het de Nazi-leiders, onder wie Sauckel, verging.

Saulus van Tarsus, zie Paulus

Schep, Johan. Johan Schep woonde als zwerver en hippie in de woestijn.

Schie, Vincent van. Vincent van Schie hield zich bezig met ouija-bord en glaasje draaien en had contact met geesten. Hij zag dingen die anderen niet zagen, zelfs gebeurtenissen die later uitkwamen. Op een keer zag hij in een flits een bijzonder voorwerp tegen een bloemenkas op de kwekerij waar hij werkte. Deze ervaring kondigde een nieuwe weg aan. Keerpunt-medewerker Walter van der Wolf tekende Vincents verhaal op.

Schirach, Baldur von. Baldur von Schirach (1907-1974) was in Hitler-Duitsland de leider van de Hitler-jeugd (Hitler-Jugend). Tijdens de processen van Neurenberg werd aangetoond dat hij op de hoogte was van vervolging en uitroeiing van Joden. Hij werd veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De geestelijke verzorging van de Duitse oorlogsmisdadigers was onder andere opgedragen aan de Amerikaanse legerpredikant Henry T. Gerecke. Gerecke vertelt hoe het de Nazi-leiders, onder wie Von Schirach, verging.

Schrage, Cees. Cees Schrage was dierentemmer van orka's en andere dieren. Een verandering in zijn leven deed hem anders met dieren omgaan.

Sellier, Irene. Irene Seller verandert na haar vijftigste. Later krijgt ze longkanker en wordt wonderlijk genezen.

Sellier, Wim. Wim Sellier had een prachtig huis, drie auto's en heel veel geld.

Shadrach, een Zuid-Afrikaan, was in de greep van een duistere macht. Op een keer kreeg hij de opdracht om het hoofd van een Bijbelschool te vermoorden. Het loopt anders af. Dick, dat schoolhoofd, bericht over de bevrijding van Shadrach.

Sidorski, Bella. De ontvangst van en platenbijbel voor kinderen ontroerde de bejaarde Bella Sidorski (schuilnaam) diep. Ze had geleefd voor de idealen van het communisme, maar nu kwam een onvermoede omwenteling.

Sihasale, Thijs. Thijs Sihasale raakte in de wurgende greep van drugsverslaving. "Toen ik de bak indraaide, dacht ik, dit is een goede kans om af te kicken. Maar er was in de bajes al net zoveel dope te krijgen als daar buiten."

Singh, Radha. Radha Singh verloor op jonge leeftijd haar vader. Haar tienertijd was daardoor vol van eenzaamheid en depressie. Toen haar tante overleed, kwamen allerlei vragen op. "Ik bad tot God om de waarheid en vroeg hem mijn tante in de hemel toe te laten. Ik kreeg op dat moment geen antwoord, maar het volgde snel."

Slagtand, Stanley. Stanley Slagtand was een vechtersbaas.

Smit, Melcha en Peter. Melcha en Peter Smit uit Barneveld (Nederland) hadden niets met geloof. Melcha: 'Ik vond het hele geloof belachelijk! Maar nu ik Jezus heb leren kennen, weet ik dat het anders is. Het is het mooiste wat me ooit is overkomen.'

Snipes, Eddie. Eddie Snipes worstelde als christen jarenlang met pornoverslaving. "Het is moeilijk om de gevoelens en begeerten te beschrijven waarmee ik geworsteld heb, maar ik zal proberen iets te laten zien van de oorlog die in mij woedde." Trouwen bracht geen verandering. Hij vervreemdde van God, maar vond uiteindelijk bevrijding. "Ik ben geen charismatisch christen of een ervaringstyp. Deze hele ervaring was helemaal vreemd voor mij."

Suchet, David. Acteur David Suchet lag in een hotelbad en had opeens een sterke behoefte om de Bijbel te lezen.

 
Jeanette Scharrenburg: Verloren en gevonden PDF
S
vrijdag 03 oktober 2008
JeanetteJeanette Scharrenburg (schuilnaam) raakte door allerlei moeite en ellende aan het randje van de afgrond. Ze voelde zich diep ongelukkig en overwoog een einde aan haar leven te maken. "Mijn plan en afscheidsbrieven waren klaar, al mijn zaken waren in orde." Toen gebeurde er iets vreemds, waardoor Jeanette op haar knieën ging en heel hard tot God riep.
Lees meer...
 
Karin Schrijver: Jezus heelde mijn innerlijke wonden PDF
S
dinsdag 19 december 2006

ImageKarin Schrijver had innerlijke wonden waarvoor ze in 2006 heling vond op de jaarlijkse conferentie Opwekking in Biddinghuizen. "Voorheen leefde ik wel, maar het was eigenlijk niet "leven" te noemen. Ik ging, maar nu leef ik!"

Lees meer...
 
Bella Sidorski: Een geestelijke revolutie PDF
S
zaterdag 01 april 2006

De ontvangst van en platenbijbel voor kinderen ontroerde de bejaarde Bella Sidorski (schuilnaam) diep. Ze had geleefd voor de idealen van het communisme, maar nu kwam een onvermoede omwenteling.

Lees meer...
 
Hans Smit: van niets tot Christus PDF
S
zaterdag 13 januari 2007

Hans SmitJezus heeft gezegd: "Niemand die de hand aan de ploeg slaat en omziet naar hetgeen achter hem ligt, is geschikt voor het Koninkrijk van God." "Dit woord," zegt Hans Smit, "gaf de omkeer in mijn leven in mijn zoeken naar de zin en het doel ervan." Hans vertelt hoe hij bevrijd werd van roken, alcohol en occulte belasting.

Lees meer...
 
Sosro: de troost PDF
S
dinsdag 07 maart 2006

Jacqueline van Rutgers werkte als verpleegster in een ziekenhuis in Djokjakarta op Java in Nederlands Indie, het tegenwoordige Indonesië. Ze vertelt hoe het een jonge Javaanse vrouw verging die met tuberculose in het zendingsziekenhuis was opgenomen.

Lees meer...
 
Ronald Spoelma: Ik was een ordinaire drugscrimineel PDF
S
zaterdag 27 februari 2010

Ronald SpoelmaRonald Spoelma komt door omstandigheden in aanraking met drugs. Als zijn vader ernstig ziek wordt komt hij in contact met God. Nu spreekt hij over het kruis van Jezus Christus en bekering van zonde. “Ik vervul de hoogste taak die een mens ooit kan vervullen”.

Lees meer...
 
Jorge Stanga: de drugs gebruikten mij PDF
S
zondag 16 december 2007

Jorge StangaJorge Stanga (schuilnaam) kent heel goed het gevaar en de verleiding van drugs:
“Het lijkt zo mooi en ik moet eerlijk zeggen dat alles in het begin ook echt mooi is. Je kunt meer presteren, bent vrolijker, alles ziet er rooskleuriger uit.”
”Toen ik geld had, had ik ‘vrienden’ en toen mijn geld op was, waren ze verdwenen. Ik had niets meer. Geen werk, geen vrouw, geen leven!”

Lees meer...
 
Ingeborg Sterberg: De pijn van afwijzing begraven PDF
S
zaterdag 20 augustus 2011

Persoon wenst onbekend te blijven.Ingeborg Sterberg (schuilnaam) leefde met de pijn van afwijzing. "Ik was gewend te presteren en liefde en waardering te verdienen." Eindelijk kwam ze ertoe die innerlijke pijn 'in te leveren'. Toen "...werd ik van binnen verscheurd alsof ik een vriend had begraven... Het moment van volledige genezing was hemels. Het voelde alsof ik een dwangbuis, waarin ik ingesnoerd had gezeten, uitdeed."

Lees meer...
 
T PDF
T
zaterdag 14 oktober 2006

Telkamp, Gijs. Gijs Telkamp (schuilnaam) lijdt aan AIDS, een ziekte die zijn weerstand aantast. In 2000 was zijn weerstand dramatisch gedaald, maar in 2005 weer normaal geworden. In de tussentijd was hij teruggekeerd tot God en was er voor zijn genezing gebeden. Gijs heeft hoop op genezing.

Tijl komt uit een moeilijke gezinssituatie en voelt haat en angst. Zijn ouders en hijzelf komen eruit. Er volgt echter een periode van terugval. Tijl drinkt, gebruikt drugs, dealt en belandt in de gevangenis. Eindelijk krabbelt hij er, met hulp van Boven, weer boven op.  "... een enorme rust en vrede die in en rondom mij was, geen enkele drugs kon daar tegenop." "... met vallen en opstaan blijf ik doorgaan..."

Turner, Wayne. Wayne Turner, veroordeeld wegens moord en met het vooruitzicht van de elektrische stoel, schreef in de gevangenis een afscheidsbrief.

 
Ali Taraki: drie merkwaardige dromen PDF
T
zaterdag 11 augustus 2007

ImageAli Taraki (schuilnaam) droomde drie merkwaardige dromen, die zijn leven veranderden. De asielzoeker uit Afghanistan vertelde ze aan een Nederlandse vluchtelingenwerkster tijdens een Afghaanse conferentie in Lunteren.

Lees meer...
 
Harold Teurlings: de grote puinhoop opgeruimd PDF
T
maandag 10 mei 2010
Harold TeurlingsHarold Teurlings, van huis uit katholiek en van beroep metaalbewerker bij een luchttechnisch bedrijf, was verslaafd aan alcohol. Zijn leven was een puinhoop geworden. Door middel van contacten met de buren riep God hem tot de orde. 'De grote puinhoop in mijn hart moest worden opgeruimd'.
Lees meer...
 
Tsjang: een blinde verkondiger PDF
T
zondag 21 januari 2007

Een blinde speler en bedelaar werd een van de ijverigste evangelisten in Mandsjoerije, een gebied in het noord-oosten van China. "Ik dien alleen de levende God."

Mantsjoerije
Mandsjoerije (Bron: Wikipedia)

Lees meer...
 
V PDF
V
zaterdag 14 oktober 2006

Valk, Wim van der. Wim van der Valk stortte zich na de middelbare school op het zakenleven en het grote geld. In Veghel en Nijmegen runde hij met veel succes twee zaken in exclusief porselein en kristal. Het liep als een speer. Toch bleef er iets in hem knagen...

Venhuizen, Moniek. Moniek Venhuizen krijgt als kind te horen dat ze het Eisenmenger syndroom heeft. Ze vertelt over de beperkingen die deze ziekte voor haar meebrengt. U leest ook hoe, door het voorbeeld van haar ouders en het gebed van een onbekende man, God voor haar een persoonlijke Vader en Vriend is geworden. "Het idee dat je echt persoonlijk met God kon praten en dat Hij je Vader en je Vriend wilde zijn ... een heel mooie ontdekking." Hoewel haar gezondheid in de loop der jaren achteruit is gegaan, voelt ze zich bij God veilig en geborgen, ook voor de toekomst.

Vercammen, Christiaan. Christiaan Vercammen had een diep minderwaardigheidsgevoel en wilde zichzelf bewijzen. Het leed van anderen liet hem onbewogen. Zijn schoonbroer brengt hem in contact met de kerk en God. Het laat hem niet meer los. Een zinnetje uit een liedje, "k Ben het die jou draagt", grijpt hem aan.

Visser, Bertus. Bertus Visser leefde geen spectaculair leven. De sleur in zijn huwelijk deed hem uitwijken naar een vereniging. Drank, kaartspel en Candy's had hij. In gesprek met een gelovige collega gebeurt er echter iets vreemds van binnen: een vredig gevoel komt er. Het leven van Bertus begint te veranderen.

Volgers, Annemarie. Annemarie Volgers ging helemaaal op in de wereld van paranormale verschijnselen en vermogens. Haar gids (geleidegeest) leidde haar leven. Ze kwam echter in een sociaal isolement terecht. "Mijn leven werd een kille bende waarin ik het verschil niet meer zag tussen goed en kwaad." Vanuit haar ellende roept ze de Oorsprong van haar ziel aan en ontmoet de ware liefde.

 
Tom Vermey: Een kerstgeschenk in de gevangenis PDF
V
zondag 02 maart 2008

In de gevangenis Tot levenslang veroordeelde Tom Vermey wordt na de boodschap van zijn dochtertje een ander mens.

Lees meer...
 
De verloren zoon PDF
V
zondag 18 februari 2007

De verloren zoon komt thuis Jezus Christus leefde in Israel en ging om met slechte mensen, hoewel hijzelf een voorbeeldig leven leidde. Sommige andere mensen stoorden zich aan hem.  Aan hen vertelt Jezus het verhaal van de zoon die zijn vaderlijk huis verlaat en na een losbandig leven tot inkeer komt en tot zijn vader terugkeert.  "Ik zeg u, dat er zo blijdschap in de hemel zal zijn over een zondaar die zich bekeert."

Lees meer...
 
Janneke Vlot: Genezen van posttraumatische dystrofie PDF
V
donderdag 29 maart 2007

Janneke VlotNa 17 jaar lijden stond Janneke Vlot op uit haar rolstoel en liep. ‘Ongelooflijk,’ luidt de letterlijke reactie van het Erasmus Medisch Centrum, waar ze patient was. Lees het artikel van het Algemeen Dagblad van 26 maart 2007. 

Lees meer...
 
W PDF
W
zaterdag 14 oktober 2006

W., D.  D.W. zat helemaal in de drugswereld en pleegde enkele overvallen om aan drugs te komen. In twee weken kwam hij van zijn verslaving af.

Waesberghe, Florent. Florent Waesberghe (schuilnaam) worstelt met zijn agressief karakter. Zijn vrouw kan het niet meer aan en dreigt met scheiding. De criminaliteit ligt op de loer als een vroegere kameraad hem een verleidelijk aanbod doet. Florent belandt in een crisis en smeekt God om hulp. Daarna ontmoet hij een man en een vrouw die hem bijzondere dingen vertellen.

Waesberghe, Marie-Jeanne. Marie-Jeanne Waesberghe (schuilnaam) is zwanger als ze een ongeluk meemaakt. Iemand vertelt haar man een wonderlijke droom over haar ongeboren kind. De arts is verbaasd over de nieuwe onderzoeksresulaten.

Water, Andre van de ~. Het huwelijk van André van de Water dreigde op de klippen te lopen.

Wiltjer, Elle. Elle Wiltjer was 26 jaar Jehovah's Getuige, waarvan 5 jaar als gemeente-opziener.

Wiltjer, Hennie.  Hennie Wiltjer groeide op in een gezin van Jehovah's Getuigen. Op school werd ze gestraft en gekleineerd. Ze trouwt en kort na de geboorte van hun derde kind overlijdt haar eerste man. Omdat de Getuigen bloedtransfusie afwijzen, had Hennie veel zorg om haar kind dat zonder bloedtransfusie geopereerd moest worden.
In 1972 verandert ze geestelijk doordat ze in haar hart beseft dat Jezus ook voor haar zonden is gestorven.  De huisarts adviseert haar contact met een andere geloofsrichting te zoeken. Uiteindelijk maakt ze zich los van de Jehovah's Getuigen.

Wouters, Demi. De 13-jarige Demi Wouters (schuilnaam) verhaalt hoe ze gefascineerd raakte door hekserij. Een vriend en haar ouders tonen zich bezorgd. Demi vertelt hoe ze veranderde.

Wurmbrand, Sabina, gestorven in 2000, leefde onder de terreur van de communistische dictatuur in Roemenie. Ze verrichtte dwangarbeid en lag op zekere dag op sterven. Een bijzondere aanraking richtte haar echter op.

 
Ingrid van de Wal: Alles ten goede PDF
W
donderdag 04 oktober 2007

ImageIngrid van de Wal (schuilnaam) kreeg te maken met drankmisbruik, verkrachting, echtscheiding en ziekte. Ze ervoer dat er Een was die haar niet los liet.

Lees meer...
 
Marloes van der Welle: hoezo 'witte' magie? PDF
W
vrijdag 05 oktober 2007

ImageMarloes van der Welle (schuilnaam) was jarenlang intensief bezig met hekserij, ‘wicca’.  "Als God mij die dag niet in mijn kraag had gegrepen, was ik nu waarschijnlijk nog steeds heks, zò overtuigd was ik dat ik op een goede weg zat."

Lees meer...
 
Corstiaan Westendorp: verlost van slavernij PDF
W
vrijdag 04 mei 2012

ImageCorstiaan Westendorp (schuilnaam) vertelt hoe er in 2001 een keerpunt in zijn leven kwam. "Al jarenlang rook ik niet meer en ben ik geheelonthouder, en ik gebruik ook geen drugs. Ik ben volledig door hem verlost van de slavernij." 

Lees meer...
 
Hermien Wevers: Eerst de grove stukken weg, dan 't fijne werk PDF
W
zaterdag 24 mei 2008

HermienHermien en haar vriend stonden bekend als "het stel dat altijd ruzie heeft". In een ogenblik van crisis roept Hermien God aan: "God, als U er écht bent, en écht bestaat, help mij dan! Ik zie het zo niet meer zitten, en weet het niet meer."  Ze krijgt antwoord en slaat een weg in van herstel, bevrijding en aflossing van schulden.

Lees meer...
 
Z PDF
Z
zaterdag 14 oktober 2006

Zuiderveld-Nieman, Elly en Rikkert. "…..het was de tijd van de "Flower Power", ander eten, tweedehands kleren, veel spelen, zingen en blowen met gelijkgestemden," herinneren de artiesten Elly en Rikkert zich het begin van de jaren zeventig. Later maakten ze een grote verandering door. "Hoe vertel je iemand dat je gek geworden bent? Dat je moet verliezen om te vinden en te sterven om te leven? Dat je geloof niet hoeft op te brengen, maar het kado krijgt?"

 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.