Je bent hier:  Home

Dirk van Edema: Opnieuw leven! PDF Afdrukken
donderdag 03 januari 2013

ImageDirk van Edema (schuilnaam), gelovig opgevoed, laat het geloof los en raak vast aan de drugs. Dan komt hij tot zichzelf. "Ik wilde opnieuw leven. Geen haat en pijn in mij hebben". 

Op een zaterdagnacht - de nacht van 19-03-05 op 20-03-05 - ben ik tot bekering gekomen. En waarom? Ik wilde opnieuw leven. Geen haat en pijn in mij hebben; voorheen voelde ik hier niks van! Ik had echter haat en pijn en geen medelijden met anderen. Dat wilde ik niet meer.

Ik ben gelovig opgegroeid, maar later heb ik het geloof achter mij gelaten. Ik ging mijn eigen weg. Die weg leidde naar het kwade. Ik ging aan de drugs, omdat ik dacht dat ik daar beter van zou worden. Ik werd echter alleen maar slechter en slechter.

Op een gegeven moment wilde ik mezelf van het leven beroven, want ik was te ongelukkig. Een vriendin van me werkte voor het JIP (Jongeren Informatie Punt). Zij stuurde me toen daarheen. Met vele medewerkers daar heb ik over mijn leven gepraat. Daarna ging het goed, maar ik was nog steeds niet bekeerd.

Omdat ik van de drugs af wilde, heb ik de vriendschap met een vriend, met wie ik samen aan de drugs was, verbroken. Niemand zegt tegen je dat je MOET gebruiken, die keuze maak je zelf! Maar ik vond dat dat beter was, hij was mijn contactpersoon om aan dat spul te komen; de gedachte om drugs te
nemen blijft je anders achtervolgen.

Vorig jaar was het - denk ik - dat ik weer met hem in contact kwam. Via hem leerde ik Lisa kennen. Ze vertelde dat zij met God tot bekering was gekomen en dat ze naar de kerk ging. Ik kwam tot mijzelf en besloot daar ook eens heen te gaan. Ik vond het, na het bezoek, wel raar en wilde er ook niet meer komen. Lisa bad echter voor mij dat ik weer wilde komen. Toen ik er weer heengegaan was (om onbestemde redenen), zei ze dat voor me gebeden had.

Ik voelde me er thuis. Het zingen en klappen deed me denken aan vroeger, toen ik in Ruurlo woonde en op een kerkkoor zat.

Lisa heeft me dan ook tot bekering geleid en het doet me goed. Ik ben opnieuw geboren en heb een nieuw leven dankzij de bekering!

Jezus Leeft en God Geneest!

Dirk van Edema, 2005.


De naam 'Dirk van Edema' is een schuilnaam toegekend door de redactie van Keerpunt.

© Keerpunt, 2013 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.