Je bent hier:  Home arrow Mensen arrow D arrow Jaap Dieleman: Ik zag geen andere uitweg dan heroïne

Jaap Dieleman: Ik zag geen andere uitweg dan heroïne PDF Afdrukken
woensdag 01 maart 2000

Jaap DielemanJaap Dieleman: ".. ik wist heel goed dat heroine mijn probleem niet kon oplossen, maar ik zag geen andere uitweg." 

De onverwachte en dramatische dood van mijn vader gaf mij een heel nieuwe kijk op het leven. Hoewel ik pas 13 was, scheen alles mij zo betrekkelijk en doelloos. De dood kon ik echter niet aanvaarden als het einde. Ik geloofde in iets hogers, wat het ook mocht zijn. En zo begon mijn zoeken naar de zin van het leven.

Die speurtocht leidde mij van wetenschap en filosofie naar de oosterse religies, yoga, drugs & occultisme. Vol verwachting het antwoord hierin te vinden, stortte ik mij steeds dieper in deze mystieke praktijken.

Mijn verwachting werd echter steeds verder afgesneden toen ik vast begon te lopen in de drugs. De onzichtbare machten van de duisternis waren heel reeël. Voortdurend werd ik opgejaagd en gekweld door de ijskoude greep van de duisternis. De angstaanjagende visioenen die ik zag dreven mij soms tot razernij en dan weer tot wanhoop. In deze doffe ellende begon ik heroïne te gebruiken om te vluchten uit de kerker waarin mijn geest gevangen zat. Ik wist heel goed dat heroïne mijn probleem niet kon oplossen, maar ik zag geen andere uitweg.

Steeds dieper raakte ik teleurgesteld en verbitterd. Mijn hart was vol haat tegen alles en iedereen. Mijzelf haatte ik nog het meest. Ik dacht dat God mij ook zou haten omdat ik zo'n mislukkeling was. In die uitzichdoze toestand kwam ik in 'n Gospelconcert terecht. Tijdens dit concert zag ik Jezus. Ik moest verschrikkelijk huilen en ik schaamde mij diep dat mijn leven zo'n puinhoop was.

Er straalde zo'n enorme liefde van Jezus uit. Zoiets had ik nog nooit ervaren. Toen zei Jezus tot mij: 'Ik ben het antwoord waar je altijd naar gezocht hebt. Ik veroordeel je niet, maar Ik wil die lastvan je af nemen. Ik zal alles nieuw maken.'

Diep van binnen wist ik dat dit waar was. Van uit het diepst van mijn ziel riep ik: 'Ja Heer, ik wil u volgen, U bent 't antwoord'. Terwijl de tranen nog over mijn wangen stroomden werd mijn hart vervult met een intense vrede zoals ik nooit eerder had gekend. Sinds die dag (...) heb ik echt geen drugs meer aangeraakt. God heeft mijn leven volkomen veranderd. Mijn hart is nu vervuld met liefde voor God en mijn medemensen. Het is mijn diepst verlangen dat jij ook mijn Jezus leert kennen, want Hij is Het Antwoord, ook voor jou.

Jaap Dieleman

Jaap en zijn vrouw Antje
Jaap en zijn vrouw Antje

Bron: Eens een junk, altijd een junk? Leerdam: St. De Heilbode.

Over de arbeid van Jaap Dieleman, zie www.heilbode.nl

 

 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.