Je bent hier:  Home

Hamid Boumédienne: Opnieuw bij Gods mensen PDF Afdrukken
zondag 25 mei 2008
ImageHamid Boumédienne (schuilnaam) had zich onder druk van zijn islamitische omgeving van het christelijk geloof afgewend. Een bomaanslag op de kerk waarin hij eerder actief was maakt geen slachtoffers, maar raakt wel zijn hart. 

In Algerije is 99% van de bevolking moslim. De Algerijnse overheid treedt steeds harder tegen christenen op. In de media wordt een campagne tegen hen gevoerd. Kerken zijn al gesloten en christenen opgepakt en veroordeeld.

Hamid Boumédienne (schuilnaam) was actief bij een plaatselijke kerk. Onder druk van moslims wendde hij zich echter af van het christelijk geloof.

Bij de kerk die Hamid eerder had bezocht brachten moslimfundamentalisten een bom tot ontploffing. Gelukkig raakte niemand gewond.

De gebeurtenis raakte Hamid evenwel in het hart en zette hem aan het denken.

Hij vertelt: “Als al mijn broeders en zusters bij dit bomincident waren omgekomen, dan zouden zij in de hemel zijn. Maar waar zou ik geweest zijn, vroeg ik mij af.”

Hij nam het besluit om terug te keren: “Ik wil bij Gods mensen zijn, ook al leidt dit tot de dood.”

Keerpunt 2008 

Bron: manna-vandaag.nl, mei 2008


Wat met Hamid gebeurde kan ook met jou en mij gebeuren: door de druk van mensen en omstandigheden kun je van een goede weg afraken. Gelukkig is er een weg terug. Mail ons als je hierover een vraag hebt.

 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.