Je bent hier:  Home arrow Meer weten?

Meer weten? PDF Afdrukken
donderdag 12 oktober 2006
 Simon Streuper

Voor een heleboel vragen kun je direct terecht bij Keerpunt-medewerker Simon Streuper. Hij is onze oudste medewerker en heeft in zijn leven veel ervaring opgedaan in gesprekken met mensen en als Bijbelleraar.
Mail Simon

 Kees Langeveld Voor vragen in verband met geloof en verstand/wetenschap kun je terecht bij Keerpunt-medewerker Kees Langeveld. Hij heeft filosofie gestudeerd en gedoceerd over het onderwerp geloof en wetenschap.
Mail Kees

Veranderen..hoe?
Je wilt - misschien net als iemand uit het verhaal dat je gelezen hebt - je leven veranderen, je wilt schoon schip maken, je wilt met God in het reine komen, je wilt eeuwig leven hebben ... als je meer wilt weten over persoonlijke verandering en geloof in Jezus Christus, dan kun je ons mailen.
Je kunt ook eens andere verhalen op deze site lezen en nagaan hoe mensen veranderen.

Op de volgende pagina van de site GodHeeftULief.com wordt in 4 punten duidelijk uitgelegd hoe je tot een relatie met God kunt komen: in vier punten.
Iets korter vertelt de site IkZoekGod.nl hoe je God kunt leren kennen: God leren kennen.

Bijbel lezen: waar beginnen?
De mensen uit de verhalen op deze site hebben allen een grote verandering meegemaakt. Vaak spelen woorden uit de Bijbel daarbij een rol. Als je dat 'boek van God', de bestseller aller tijden, wilt lezen, dan hebben we enkele tips voor je.

Bidden: hoe?
In de verhalen kun je vaak lezen dat mensen tot God zijn gaan bidden. Bidden is praten met God, met je Schepper. Je kunt daarbij je eigen woorden gebruiken.

Verder verwijzen wij naar ....

Websites voor zoekers
De sites IkZoekGod.nl en Zoektocht.net bieden interessant materiaal voor wie op zoek is naar God. De maker van de laatste site, Sander Noorman, is werkzaam bij het nationale weersinstituut in Nederland (KNMI) en heeft zelf ook een grote geestelijke verandering meegemaakt.
Interessant en fraai vormgegeven is de site Real-Life.nl van de Vlaming en freelance ontwerper David Sörensen.

Tv-programma De Verandering
Hoor van andere mensen hoe en waarin ze veranderd zijn door een ontmoeting met Jezus Christus. Geen ingewikkeld of hoogdravend programma. Geen aparte typetjes, maar gewone mensen. Het programma De Verandering is regelmatig op Nederland 1 te bekijken.

E-mailcursus 'Waarom Jezus?'
De e-mailcursus 'Waarom Jezus?' (www.waaromjezus.nl) biedt een eenvoudige cursus over wie Jezus is en wat hij voor mensen kan betekenen. De cursus duurt 6 weken. Reactie van een deelneemster: "... een enorm goed idee dat dit is opgezet. het was ook goed geregeld, je kreeg een mailtje met info, je kreeg twee boeken thuisgestuurd - super!! ... Het contact met de medecursisten is ook gezellig. Er zijn al verschillende mensen waar ik mee mail. En dat zijn mensen die je absoluut niet kent."
Wie na afloop verder wil, kan een cursus in de buurt volgen: de Alpha-cursus.

Kennismakingscursus in de buurt: Alpha-cursus
Alpha cursusDe populaire Alpha-cursus is bedoeld om in een open en ontspannen sfeer kennis te maken met het christelijk geloof. De cursus telt ongeveer 10 avonden en is vaak bij jou in de buurt te volgen. De cursus loopt in Nederland, Belgie en vele andere landen.

Geloofsvragen en nazorg
Bij de Evangelische Omroep in Nederland kun je terecht met vragen over het geloof in Jezus. Ook voor hulp of advies bij (psychische) problemen. Je kunt bellen of emailen: EO Nazorg

Boeken
Een aanrader, als kennismaking met het christelijk geloof, is het boek Een kwestie van leven van Nicky Gumbel, een uitgave van uitgeverij Gideon in Hoornaar (Nederland). Het leest makkelijk en vormt de basis voor de bovengenoemde Alpha-cursus.

Bezoek eens een christelijke boekhandel in de buurt. Op www.christelijkeboekhandels.nl vind je een overzicht. Boeken kun je trouwens makkelijk via internet bestellen bij Bol.com ( www.Bol.com ) of Proxis ( www.Proxis.nl /  www.Proxis.be ) . De bestelling wordt bij je thuis bezorgd.

 
© 2022 Keerpunt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.